Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sparta vstupuje do poháru. Je to pravý moment pro Ujfalušiho?

Praha - Fotbalový Pohár České pošty má na programu třetí kolo a dnes do něj vstoupí i ligový lídr Sparta Praha v zápase ve Zlíně. Soutěžní premiéru by si mohl odbýt Tomáš Ujfaluši.

"Tomáš je v plném tréninku (po zranění kolena) a má velkou chuť hrát, ale potřebujeme najít tu správnou chvíli, kdy ho zakomponovat do soutěžních zápasů. Variantou je třeba pohárový zápas ve Zlíně," uvedl sparťanský trenér Vítězslav Lavička.

Sparta v pátek porazila Slovácko 4:1 a pojistila si náskok v čele prvoligové tabulky, kterou po sobotním zaváhání Plzně s Duklou vede už o čtyři body. V obraně Letenských znovu dostal šanci mladík Jakub Brabec před Ondřejem Švejdíkem a Tomášem Ujfalušim. Právě pohárový zápas proti Zlínu by mohl být pro pětatřicetiletého navrátilce z Turecka ten pravý soutěžní restart.

Zítra se v domácí pohárové sezoně poprvé představí také Jablonec, obhájce trofeje hraje na půdě vedoucího týmu druhé ligy Hradce Králové. Jablonec nečeká lehká práce, protože loňský prvoligový účastník Hradec chytil výbornou formu. Ve Fotbalové národní lize "Votroci" vyhráli šestkrát za sebou, v posledních čtyřech zápasech navíc neinkasovali. Severočechy však může povzbudit nedělní výhra 2:1 nad Slavií, kterou zařídil v nastavení stoper Vít Beneš.

"Vydřeli jsme výhru nad Slavií, ale euforii absolutně nepropadáme. Už proto, že nás v týdnu čeká pohárový zápas. Je to soutěž, v níž také chceme uspět, a dobře víme, že Hradec v posledních zápasech chytil velký lauf. Proto musíme být hodně obezřetní," nabádal jablonecký kouč Roman Skuhravý.

Vedle Sparty a Jablonce do Poháru České pošty vstoupí i Liberec. Účastník Evropské ligy se pokusí na Žižkově odčinit nečekanou nedělní porážku 0:3 z Ostravy.

Slušnou ligovou formu chce potvrdit Mladá Boleslav. Finalista posledního ročníku zamíří na půdu třetiligového Hlučína. Nováček první ligy Znojmo, které momentálně uzavírá tabulku, si bude chtít spravit chuť v Převýšově, aktuálně druhém celku ČFL.

Třetí kolo domácího poháru už má naopak úspěšně za sebou pražská Slavia, která minulou středu zdolala HFK Olomouc 2:1. Mistrovská Plzeň se představí v Kladně až 12. října. Přes 2. kolo z prvoligových klubů nepřešly Teplice a Bohemians 1905.

Program 3. kola Poháru České pošty:

Úterý 24. září, 18:00:

Zlín - Sparta Praha.

Středa 25. září, 16:30:

Chrudim - Sigma Olomouc, Domažlice - Karviná, Pardubice - 1. FC Slovácko, Hlučín - FK Mladá Boleslav, Hradec Králové - Baumit Jablonec, Převýšov - 1. SC Znojmo, Roudnice nad Labem - Zbrojovka Brno, Třinec - Dukla Praha, Ústí nad Labem - Baník Ostrava, Vlašim - Varnsdorf, Žižkov - Slovan Liberec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články