Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

První hattrick? Hezká premiéra na konci kariéry, liboval si Horváth

Plzeň - Vrbovi svěřenci odvetný zápas zvládli, a proto po skončení utkání neskrývali svou spokojenost. Kapitán Horváth si v něm připsal pravděpodobně první hattrick své seniorské kariéry. Už nyní však vyhlíží soupeře do čtvrtého předkola a z plzeňského tábora zní jasná preference - vídeňská Austria.

Plzeň - Kalju
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

"V dospělých jsem ještě hattrick nedal, takže hezká premiéra na konci kariéry," řekl těsně po zápase kapitán Horváth. Dvě ze tří branek navíc do sítě poslal po dalekonosných střelách, tu třetí (avšak první v pořadí) pak vstřelil z pokutového kopu poté, co byl nedovoleně zastaven Daniel Kolář.

Pavel Horváth:

"Dostali jsme nešťastný gól, ale pak jsme už byli celý zápas lepší. Fanoušci byli spokojení, a to je hlavní."

A jak se těší do zápasu čtvrtého předkola? "Těším se hodně, uvidíme ale, koho dostaneme," dodal. To Horváthův spoluhráč Stanislav Tecl, který po dlouhém střeleckém půstu konečně protrhl svou smůlu (trefil se naposledy proti Neapoli), má o svých preferencích jasněji. Přál by si totiž rakouského soupeře - Austrii Vídeň, v jejíž sestavě nastupuje pravidelně i Tomáš Jun.

Tecl rovněž doufá, že přesná trefa nastartuje produktivnější střelecké období. "Doufám, že mám to nejhorší za sebou a góly budou přibývat. Jsem rád za ten jeden," podotkl.

Plzeňský trenér Vrba byl po zápase přirozeně spokojený, a to i se střeleckou fazonou svých svěřenců. "Jsem samozřejmě rád, že momentálně máme střeleckou formu takovou, že se o ně dělí všichni hráči," uvedl po utkání. Reagoval i na hattrick Pavla Horvátha, zřejmě první v jeho seniorské kariéře. Vrba to však glosoval s vtipem sobě vlastním. "Třeba je to teprve na začátku kariéry, věřím, že Pavel přidá víc," vtipkoval Vrba.

O roli koncentrace na oba inkasované góly Plzně hovořil obránce Václav Procházka. I když se Plzeňští připravovali právě v tomto ohledu, přesto se neubránili brzké inkasované brance. "Je to možné, i když jsme si to celý týden připomínali," řekl. Se svým spoluhráčem Teclem pak sdílí stejné přání ohledně příštího soupeře. "Nejlepší by byla Vídeň," uzavřel.

Přehled účastníků 4. předkola Ligy mistrů

Mistrovská část:

Nasazené kluby: Plzeň, Celtic Glasgow, Basilej, Steaua Bukurešť, Dinamo Záhřeb.

Nenasazené: Karaganda (Kaz.), Maribor, Razgrad (Bulh.), Austria Vídeň, Legia Varšava.

Nemistrovská část:

Nasazené: Arsenal, AC Milán, Lyon, Schalke 04, Petrohrad.

Nenasazené: Fenerbahce Istanbul, Metalist Charkov, Eindhoven, San Sebastian, Pacos Ferreira.

Přímé nasazení do LM: Bayern Mnichov, Barcelona, Chelsea, Real Madrid, Manchester United, Porto, Benfica Lisabon, Atlético Madrid, Šachtar Doněck, Olympique Marseille, CSKA Moskva, Paris St. Germain, Juventus Turín, Manchester City, Ajax Amsterodam, Borussia Dortmund, Olympiakos Pireus, Galatasaray Istanbul, Bayer Leverkusn, FC Kodaň, Neapol, Anderlecht Brusel.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články