Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jablonec vstupuje do poháru proti rozehranému Strömsgodsetu

Jablonec nad Nisou - Vítěz Poháru České pošty Jablonec vstoupí jako poslední z českých týmů do evropských pohárů - jako jediný se totiž nemusel prodírat druhým předkolem. Severočeši by nesmírně rádi poprvé ve své historii postoupili do základní skupiny, nejprve ale musejí překonat nepříjemný norský Strömsgodset. První zápas sledujte od 17:50 na programu ČT sport a našem webu.

Sport
zdroj: ČT4

Jablonecký trenér Roman Skuhravý minulý týden osobně sledoval výhru Strömsgodsetu 3:0 v odvetě 2. předkola v Debrecínu a hra norského týmu na něj udělala velký dojem. "Přesně vědí, co mají hrát. Čeká nás velmi organizovaný soupeř, a pokud chceme pomýšlet na postup, musíme podat výkon na hranici svých možností," řekl Skuhravý. Za favorita dvojutkání Jablonec stejně jako sázkové kanceláře nepovažuje. "Chci věřit tomu, že šance jsou vyrovnané. Jdeme do toho s tím, že si zápas chceme užít, je to pro nás víc než finále poháru," uvedl jablonecký trenér.

Norský vicemistr, který drží v domácí soutěži stejné místo i v probíhající sezoně, podle Skuhravého hraje poctivý fotbal. "Upoutala mě jejich pracovitost a zarputilost. Nevypustí jediný souboj, v tom se jim budeme muset vyrovnat," řekl Skuhravý. Hlavní ofenzivní silou soupeře je bývalý maďarský reprezentant Péter Kovács, v týmu figurují i dva kmenoví hráči Manchesteru City záložník Abdisalam Ibrahim a obránce Razak Nuhu.

Strömsgodsetu hraje do karet větší rozehranost, což potvrdil o víkendu vysokou výhrou 6:1 nad Hönefossem. Jablonec naopak v generálce prohrál 1:2 na Spartě a z úvodních dvou ligových kol má jen bod. "Jejich vůbec největší výhodu vidím právě v rozehranosti, mají odehranou skoro půlku sezony. My musíme hodit porážku na Spartě za hlavu," uvedl Skuhravý, který v neděli vedl Jablonec v devátém soutěžním utkání a poprvé s ním prohrál.

Vzhledem k tomu, že norský tým hraje domácí utkání na umělé trávě, chtějí si Severočeši ve čtvrtečním duelu připravit příznivou pozici do odvety. "Ale jestli chceme postoupit, musíme zvládnout oba zápasy. Samozřejmě čisté konto doma by bylo plusem, ale když dostaneme nějaký gól, nebude to tragédie," řekl Skuhravý, jenž bude postrádat zraněného Brazilce Rossiho. 

Nepříliš dobrou bilancí Jablonce v pohárech se moc nezabývá kapitán týmu Karel Piták, naopak věří, že jeho tým je pohárově zkušenější. "Nikdo nemyslí na to, co bylo před dvěma třemi lety, rozhodne momentální forma. Myslím, že jsme trochu zkušenější. Mančaft je docela pohromadě, myslím, že se posunul. Sice odešel David Lafata, ale kvalitu máme a měli bychom to ukázat," prohlásil.

Ideální by podle něj bylo, kdyby Jablonec udržel v domácím duelu čisté konto. "Ideální by bylo třeba 2:0 vyhrát. Necháme na hřišti maximum, půjdeme za góly. Věřím, že uděláme do odvety dobrý výsledek a že v odvetě bude šance postoupit," přál si Piták. Doufá, že Jablonec požene vpřed zaplněný stadion, byť o dvě hodiny později startuje v sousedním Liberci zápas s Curychem. "Myslím, že asi vyprodáno nebude. Mohlo by ale přijít tak čtyři pět tisíc diváků. Doufám, že je navnadíme. Myslím, že zápas v Liberci fanoušky tolik neubere. Kdo fandí Jablonci, půjde na Jablonec, kdo Liberci, půjde na fotbal v Liberci," shrnul.

Je nám líto, video expirovalo.
Jablonečtí proti Strömsgodsetu chtějí odevzdat sto procent
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články