Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Neapol hlásí další posilu, z Realu přichází Higuaín

Neapol – Přestupová sága kolem útočníka Gonzala Higuaína je u konce. Pětadvacetiletý Argentinec po šesti letech opouští Real Madrid a jeho novým zaměstnavatelem bude italská Neapol, v níž podepsal pětiletou smlouvu. Dnes to oficiálně potvrdily stránky obou celků. Cena by se měla pohybovat kolem 37 milionů eur.

Gonzalo Higuaín
zdroj: ČTK/AP autor: Felipe Dana

"Podepsali jsme útočníka, který dokáže nastřílet spoustu branek a který dobře zapadne do našeho útočného systému. Potřebovali jsme hráče, jako je on," řekl na adresu nové posily trenér Neapole Benítez.

Higuaín je již třetí posilou Azzuri, která na jih Itálie během letního přestupového období zamířila z Bílého baletu, když předtím druhý celek loňského ročníku Seriea A koupil obránce Raúla Albiola a útočníka či záložníka Josého Callejóna. Ze Santosu pak přišel brankář Rafael, z PSV Eindhoven forvard Dries Mertens a z Udine levý bek Pablo Armero.

Se jménem argentinského střelce byl dlouho spojován zejména londýnský Arsenal, který se s ním měl již dohodnout na podmínkách smlouvy, a italský mistr Juventus. Nakonec však dvaatřicetinásobný reprezentant jihoamerické země zamířil do Neapole, kde by měl nahradit jinou útočnou hvězdu Edinsona Cavaniho, který odešel za 64 milionů do PSG. Šestadvacetiletý Higuaín nasázel během šesti let v dresu Realu Madrid 107 ligových branek.

Zdroj
ČT sport, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články