Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plzeňští chtějí v odvetě se Sarajevem hlavně zlepšit obranu

Praha – Fotbalisté Viktorie Plzeň odletěli do Sarajeva. Po domácí výhře 4:3 se v úterní odvetě druhého předkola Ligy mistrů proti Željezničaru Sarajevo pokusí vybojovat postup. Na rozdíl od utkání v evropském poháru v domácí lize Západočeši udrželi proti Bohemians 1905 čisté konto, na což si přejí navázat i v odvetě v Bosně. Přímý přenos odvysílá zítra od 20:55 ČT sport a náš web.

Sport
zdroj: ČT4

Plzeňští první zápas vyhráli. Inkasovali však tři góly, což je v pohárové matematice hodně ošidná věc. "Dostat doma tři góly není dobrá vizitka, ale na druhou stranu i v tomto zápase jsme ukázali, že jsme mužstvo, které má svou kvalitu," podotkl rozvážně trenér Pavel Vrba.

Na Západočechy čeká na Balkáně natěšený soupeř. Plzeň navíc pravděpodobně bude v Bosně čekat velmi bouřlivé prostředí. Domovským stadionem Željezničaru je Grbavica, ale sarajevský tým hraje zápasy evropských pohárů na olympijském stadionu Asima Ferhatoviče Haseho, známém také pod názvem Koševo. Na něm působí městský rival FK Sarajevo a také národní tým Bosny a Hercegoviny. Pojme téměř 35 tisíc diváků, na mezinárodní zápasy je ale kapacita snížena. "Doufám, že tam bude fotbalové prostředí, a ne žádná divočina. Očekávám velký tlak soupeře, který bude hrát o postup," odhadl kapitán Pavel Horváth.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeňští odletěli do Sarajeva

"Pokud to bude v rámci fair play, je jedině dobře, když tam bude co nejvíc lidí," uvedl záložník Viktorie Daniel Kolář. "Vždy se hraje líp, když je těch diváků víc, než když je prázdný stadion. Takže se všichni těšíme," doplnil jej útočník Stanislav Tecl.

Plzni by v zápase měl pomoci i vydařený vstup do ligy. V prvním kole rozdrtila Bohemians 5:0. Trenér Pavel Vrba věří, že jeho svěřenci na dobrou obrannou práci z duelu proti "klokanům" dokážou navázat. "Věřím, že nula s Bohemkou nám pomůže v sebevědomí v tom úterním pohárovém zápase. Doufám, že to bude podobné a že s tímhle fotbalem uspějeme," přál si Vrba.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články