Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na listinu rozhodčích přibylo osm nových jmen včetně kontroverzního Vaňkáta

Praha - Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR zařadila na listinu pro nadcházející ročník profesionálních soutěží osm nových sudích. Listinu na zasedání potvrdil výkonný výbor. Figuruje na ní jedna žena, Jana Adámková, a jako asistent rozhodčího také Zdeněk Vaňkát, který řídil jarní kontroverzní utkání divize A mezi Rokycany a Roudným.

Předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damková
zdroj: isifa/LN autor: František Vlček

V něm dostali tři hostující fotbalisté červenou kartu a nakonec se zápas kvůli nedostatečnému počtu hráčů Roudného nedohrál. Spekuluje se o tom, že důvodem byla podpora klubu Markétě Haindlové, která tehdy projevila snahu kandidovat na předsedkyni asociace proti nynějšímu šéfovi Miroslavu Peltovi.

Vedle Adámkové a Vaňkáta bude profesionální soutěže řídit z pozice hlavního sudího nebo asistenta dalších šest nových jmen - Petr Antoníček, Miroslav Fišer, Petr Kotalík, Jaroslav Kubr, Ondřej Pechanec a Ivan Vostřejž. Celkem na listině pro nadcházející sezonu figuruje 63 arbitrů. Na výkonném výboru dnes proběhla ohledně Vaňkátova zařazení na listinu diskuze, protinávrh ale nakonec nezazněl.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Miroslava Pelty na rozhodnutí komise rozhodčích

"Někteří členové na výkonném výboru na tohle téma vedli diskuzi, zda je vhodné, aby pan Vaňkát na listině figuroval. Ale tu kompetenci má komise rozhodčích, my to jen potvrzujeme, listiny neskládáme. Nevzniklo žádné usnesení, abychom paní Damkové nebo komisi něco doporučovali. Má naši plnou důvěru a spoléháme, že i pan Vaňkát je správné rozhodnutí," uvedl Pelta na tiskové konferenci.

Miroslav Pelta:

V disciplinární komisi jsou tři nová jména

Výkonný výbor také schválil návrhy na složení disciplinární komise a komise rozhodčích, které předložili předsedové těchto komisí Richard Baček a Dagmar Damková. V disciplinární komisi jsou tři nová jména, mezi rozhodčími nastaly dvě změny. Tomáše Čuřína nahradil Jiří Ulrich a Milana Onda pak Ivo Chytil. Výkonný výbor, který se dnes po červnových volbách sešel ke svému druhému pravidelnému zasedání, také určil nové předsedy jednotlivých odborných komisí.

Řídící komisi pro Čechy doplnil Michal Blaschke, předseda pardubického krajského svazu. Pozici v představenstvu marketingové společnosti asociace, firmy STES, zaujal po odvolaném Jindřichu Rajchlovi nový místopředseda FAČR Zdeněk Zlámal. Na zasedání výkonného výboru se také rozhodlo o nových trenérech mládežnických reprezentací.

Devatenáctku povede bývalý kouč Mladé Boleslavi nebo Ostravy Miroslav Koubek, osmnáctku Miroslav Soukup, který trénoval Slovácko či České Budějovice a s reprezentací do 20 let získal stříbro na mistrovství světa v roce 2007. Koučem sedmnáctky se stal Aleš Čvančara. Výkonný výbor také odvolal realizační tým ženské reprezentace a novým trenérem jmenoval Stanislava Krejčíka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články