Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Po Grigovi povede slovenskou reprezentaci Kozák

Bratislava - Nástupcem trenérů Stanislava Grigy a Michala Hippa u slovenského fotbalového národního týmu a v pořadí už jedenáctým koučem tamního mužstva se stal bývalý československý reprezentant Ján Kozák. Devětapadesátiletý kouč Košic dostal smlouvu do konce listopadu roku 2015. Premiéru na lavičce zažije 14. srpna v přátelském utkání proti Rumunsku v Bukurešti.

Ján Kozák
zdroj: ČTK autor: Marián Peiger

Trenérské duo Griga, Hipp se ujalo týmu loni v květnu. Osudnou se mu stala remíza 1:1 v kvalifikaci mistrovství světa s Lichtenštejnskem, kterou Slováci navázali na předchozí špatné výsledky. Ve skupině G vyhráli jen dva zápasy ze šesti a mají už jen teoretickou šanci na postup na turnaj v Brazílii.

Kozákovým protikandidátem v hlasování byl Ľubomír Moravčík, v jehož neprospěch ovšem hovořila skutečnost, že momentálně na Slovensku nemá platnou trenérskou licenci. "Pro Kozáka hlasovalo deset členů (výkonného výboru) a jeden se zdržel. Příští týden trenéra představíme a budeme se bavit o konkrétních cílech," uvedl šéf slovenského fotbalového svazu Ján Kováčik.

Ján Kozák:

"Odcházím z prostředí, kde jsem se cítil velmi dobře. Měl jsem okolo sebe dobré lidi, spolupracovníky a hráče, rozdělanou práci, ale reprezentace je reprezentace."

"Zatím je jisté, že členem realizačního týmu bude v roli asistenta Štefan Tarkovič. Příští týden dojde k podpisu smlouvy a s trenérem Kozákem si projdeme kompletní složení realizačního týmu," dodal Kováčik.

Kozák se jako hráč účastnil světového šampionátu v roce 1982 a dva roky předtím pomohl československému týmu k bronzu na mistrovství Evropy. Jako trenér dovedl Košice v roce 1997 k účasti v Lize mistrů a k mistrovským titulům v roce 1997 a 1998. Na lavičku košického klubu se počtvrté vrátil v loňském roce.

Zdroj
ČTK, sme.sk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články