Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Repríza finále ME. Italové proti španělským favoritům doufají v revanš

Fortaleza (Brazílie) - Pohár FIFA čeká repríza loňského finále mistrovství Evropy. V Kyjevě tehdy Italové vstupovali do zápasu proti španělským favoritům s tím, že by díky své tradičně nadrilované a propracované defenzivní hře mohli soupeře udržet z dostřelu a případnými rychlými brejky se sami dostat do brankových šancí. Tento scénář jim však hrubě nevyšel, prohráli vysoko 0:4 a nyní se chystají k odplatě. Španělé jsou však zatím na turnaji suverénní, neprohráli a jen jedinkrát inkasovali. Přímý přenos semifinálového utkání sledujte od 21:00 na ČT sport a našem webu.

Utkání Itálie - Španělsko
zdroj: AP autor: Gregorio Borgia

Španělé jsou favority nejen kvůli výsledku z loňského finále Eura - na turnaji jsou neporaženi, výhrou nad Nigérií navíc protáhli svou neporazitelnost již na 25 zápasů. Naopak Italové až v závěru vydřeli výhry s Mexikem a Japonskem a v posledním utkání skupiny podlehli 2:4 Brazílii. Španělé přesto očekávají mimořádně náročný duel. "Italové to budou brát jako odplatu za loňské finále. Patří mezi nejlepší týmy v Evropě i na světě. Proto nás čeká velmi těžký úkol," uvedl kouč Vicente del Bosque.

Italové vyhráli jediný z posledních osmi vzájemných zápasů, i proto kouč Cesare Prandelli považuje Španěly za jasné favority. "Myslím, že jsou ještě lepší než na Euru, když si uvědomíte, jak snadno postoupili ze skupiny. V tuhle chvíli se zdají téměř neporazitelní. Abyste je porazili, potřebovali byste dva míče na hřišti," žertoval Prandelli. "To ale nic nemění na tom, že chceme uspět a pokusit se oplatit jim loňskou porážku."

Sergio Ramos:

"Myslím, že to bude o mnoho těžší než loňské finále. Nemůžeme si ani na chvíli odpočinout, chceme Pohár FIFA vyhrát. Je to pro nás velmi důležité."

Jeho svěřenci prý mohou uspět jen tehdy, pokud zvládnou zápas psychicky. "Musíme se v hlavě připravit na to, že budeme trpět. Jejich držení míče je lepší než naše, jsou neuvěřitelní v krátkých přihrávkách. Excelentně drží míč, takže se je musíme snažit přinutit k tomu, aby co nejvíc běhali," mínil Prandelli.

Italům situaci komplikují zranění, mimo hru jsou první útočník Mario Balotelli i pravý bek Ignazio Abate. Povzbuzující zprávou je naopak lepšící se zdravotní stav klíčového záložníka Andrey Pirla, který vynechal souboj s Brazílií. Po karetním trestu se vrací Daniele De Rossi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články