Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Dánové potřebují tři body. Olsen varuje před arménskými brejky

Praha - Třemi zápasy pokračuje evropská část kvalifikace o postup na mistrovství světa do Brazílie. České fotbalisty bude zajímat hlavně duel v Kodani, kde domácí Dánsko přivítá Arménii. Seveřané se v případě výhry v tabulce bodově dotáhnou na tým Michala Bílka, oba celky by měly čtyři zápasy před koncem kvalifikace devět bodů.

Dánsko bude usilovat o první domácí vítězství ve skupině. Svěřenci Mortena Olsena v obou dosavadních utkáních před svými fanoušky pouze remizovali, z toho jednou s českým týmem. Právě proti Bílkovým svěřencům si připsali jedinou výhru v kvalifikaci, když v březnu triumfovali v Olomouci jasně 3:0.

Český celek Dány potěšil tím, že v pátek nedokázal doma porazit vedoucí Itálii (0:0). "Pro nás to není úplně špatný výsledek, ale nemá cenu se moc soustředit na ostatní týmy. Musíme se soustředit na sebe a v první řadě vyhrát všechny naše zbylé zápasy. Nejdříve s Arménií," uvedl Olsen.

Arménie v pátek doma nečekaně prohrála s Maltou, ale dánský kouč se tím nechce nechat ukolébat. "Samozřejmě, že to bylo překvapení, ale jen to dokazuje, že všechny zápasy jsou těžké," řekl Olsen. "Na náš zápas nebude mít prohra Arménie s Maltou žádný vliv. Nejsme naivní, viděli jsme Arménii mnohokrát a je to nebezpečný tým. Vynikají rychlým přechodem do útoku, u nás se jim bude hrát lépe než proti Maltě," varoval Olsen.

Morten Olsen
zdroj: AP

Češi doufají, že by Dánové mohli zaváhat a utrpět v boji o druhé místo vážnou ztrátu. "Arméni budou chtít napravit porážku doma s Maltou. Je to soupeř, který může Dány potrápit. My jsme tam sice vyhráli 3:0, ale v prvním poločase to byl naprosto vyrovnaný zápas," uvedl brankář Petr Čech.

Ve skupině C potřebují Švédové zabrat po páteční porážce v Rakousku. Pokud podle očekávání zdolají Faerské ostrovy, bodově se dotáhnou na dvojici Rakousko, Irsko. Skupině jasně vévodí Němci.

Uzbekistánu chybí jen krůček

V asijské části kvalifikace může být znám druhý postupující na šampionát, Japonsko mohou po vzájemném zápase doplnit Jižní Korea nebo Uzbekistán. Zatímco celek z Korejského poloostrova potřebuje doma zvítězit a zároveň doufat, že Írán prohraje s Libanonem, hostujícím Uzbekům stačí k premiérovému postupu na světový šampionát na půdě Jižní Koreji vyhrát.

"V minulosti jsme už několikrát byli blízko postupu a celá země doufá, že tentokrát uděláme ten poslední krok. Byli bychom pyšní, kdybychom viděli hrát Uzbekistán proti nejlepším týmům světa," uvedl prezident uzbecké federace Mirabror Usmanov.

Úterní program:

Skupina B:

20:15 Kodaň: Dánsko - Arménie.

Skupina C:

19:15 Stockholm: Švédsko - Faerské ostrovy.

Skupina I:

19:00 Gomel: Bělorusko - Finsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články