Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Mourinho: Vyznávám meritokracii, v Chelsea nikdo nebude hrát za zásluhy

Londýn - Trenér José Mourinho vzkázal svým staronovým svěřencům v Chelsea, že pod ním nikdo nebude hrát jen díky jménu a zásluhám. Portugalský kouč prý bude stavět jen hráče s nejlepší momentální formou. "Jsem trenér, který vyznává meritokracii (vládu lidí s nejlepšími schopnostmi)," prohlásil Mourinho.

José Mourinho
zdroj: Isifa

Připomněl, že ani v minulých působištích neměl problém posadit hvězdné hráče. "Bylo pro mě normální nechat Materazziho, jinak kultovního hráče Interu, na lavičce. Podobně to letos udělal Benítez s Terrym," připomněl Mourinho svého předchůdce Rafaela Beníteze, jenž dlouholetou defenzivní oporu a kapitána Chelsea Johna Terryho mnohokrát nepostavil do základní sestavy.

José Mourinho: "Každý, o kom si myslím, že je nejlepší, musí hrát. A to bez ohledu na jeho status nebo minulost. Hraješ podle toho, jak trénuješ, to je normální situace."

Mourinho se vrátil také ke svému angažmá v Realu Madrid, kde ho fanoušci kritizovali za to, že místo klubové legendy a dlouholetého kapitána Ikera Casillase dával v brance přednost Diegu Lópezovi. "Fanoušci si mohou myslet, že Iker je lepší než Diego. To akceptuji, ale trenérem jsem já," dodal svérázný kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články