Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Z euforie do mizérie – Fiorentině se rozplynul sen o Lize mistrů

Milán – Fiorentina byla účasti v Lize mistrů blízko. Nakonec jí nepomohla ani drtivá výhra 5:1 nad Pescarou. Nyní její hráči cítí velkou křivdu, neboť třetí místo udržel AC Milán díky obratu v posledních minutách souboje se Sienou, kterou i díky kontroverzně odpískané penaltě zdolal 2:1.

Mario Balotelli
zdroj: Isifa/EPA

"Milánu tu penaltu darovali," zlobil se obránce Manual Pascual. "Bylo to zklamání sledovat, jak se nám sen rozplývá. Už jsme se viděli v Lize mistrů," dodal. "Když řeknu, co si myslím, už si v Itálii nezahraju," uvedl na Twitteru obránce Fiorentiny Gonzalo Rodríguez.

AC Milán, který měl před posledním kolem na Fiorentinu dvoubodový náskok, prohrával se Sienou od 26. minuty. Osm minut před koncem ale upadl po strkanici s domácím obráncem ve vápně Mario Balotelli a ze sporné penalty vyrovnal. Ani remíza by AC nestačila, protože Fiorentina by v případě bodové shody měla lepší vzájemné zápasy. Čtyři minuty před koncem dorazil vlastní střelu Philippe Mexés a svým prvním gólem v sezoně rozjásal milánský tým i šéfa klubu Adriana Gallianiho na tribuně. Na Fiorentinu zbyla účast v Evropské lize.

Epilog už byl napsán

"V takových chvílích je to bezmoc. K tomu se nedá nic říct. Zasloužili jsme si mnohem víc, nám nikdo nic nedaroval. Z euforie jsme se propadli do mizérie, ale můžu říct, že jsem to čekal. Ten epilog už byl napsán," prohlásil sportovní ředitel Sieny Daniele Prade.

Trenér Vincenzo Montella se snažil fotbalisty utěšit a povzbudit. "Neměli bychom cítit hořkost. Můžeme být pyšní na to, jak jsme tuto sezonu zvládli, hráči, trenéři, lidi v klubu i fanoušci. Měli bychom být hrdí na to, že jsme měli Milán na háku a oni museli bojovat do poslední minuty," řekl kouč Fiorentiny, která před rokem skončila v lize až třináctá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články