Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Barcelona stále může vyrovnat rekord, Zaragoza se potápí

Madrid - Fotbalisté Zaragozy prohráli ve 36. kole španělské ligy 1:2 s Bilbaem a propadli se na sestupovou osmnáctou příčku tabulky za La Coruňu. Deportivo předtím v odpoledním duelu na domácím hřišti zdolalo 2:0 Espaňol Barcelona. Mistrovská FC Barcelona zdolala 2:1 Valladolid a dál drží šanci na stobodový zisk.

Radost fotbalistů Barcelony
zdroj: AP autor: Daniel Ochoa de Olza

La Coruňa vítězstvím nad Espaňolem Barcelona přerušila sérii čtyř duelů bez výhry a odsunula Zaragozu na sestupovou příčku. Real pak ve večerním duelu tlak nezvládl a podlehl. Už ve 14. minutě ho sice poslal do vedení Hélder Postiga, který nasměroval do branky míč po centru Paka Montaňése, jenže deset minut před koncem srovnal Fernando Llorente a v nastavení zvrátil skóre ve prospěch Basků Ibai Gómez.

Barcelona i bez zraněného nejlepšího střelce soutěže Lionela Messiho po zisku domácího titulu zůstávala stoprocentní a mohla trofej oslavit s domácími fanoušky třemi body. Katalánci potřebují vyhrát oba zbývající zápasy, aby vyrovnali rekordní zisk 100 bodů Realu z předchozí sezony. Výhra 2:1 se začala rodit už v první půli, chybu v obraně hostů napřed ve 21. minutě potrestal po protiútoku Pedro Rodríguez.

Dalších 21 minut nato nasměroval roh Xaviho do vlastní sítě odchovanec Barcelony v dresu Valladolidu Marc Valiente. Těsně před koncem přišel o čisté konto ve svém 500. a současně jednom z posledních zápasů za Barcelonu brankář Víctor Valdés. Dlouholetou brankářskou jedničku, která vyjádřila přání změnit působiště, překonal z penalty Víctor Pérez.

Ve hře o postup do Evropské ligy se udrželo Vallecano, kterému pomohl k výhře 3:2 nad Levante hlavně dvěma góly Piti. "Je úžasný. Když se dostane k míči, pokaždé je z toho nebezpečí," připomněl trenér Paco Jémez, že opora jeho týmu dala 17 branek, víc než třeba ofenzivní hvězdy Realu Madrid Karim Benzema (10) a Gonzalo Higuaín (14). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články