Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

PSG slaví titul, v Lyonu o něm rozhodl Ménez

Paříž - První titul po bezmála dvaceti letech si zajistili fotbalisté Paris St. Germain, když na hřišti Lyonu vyhráli 1:0. Dvě kola před koncem tak mají před druhým Marseille nedostižný sedmibodový náskok. Celkově domácí soutěž vyhráli potřetí v historii.

PSG slaví v Lyonu
zdroj: EPA

Hráči bohatého francouzského týmu mohli svůj triumf potvrdit již před týdnem, ale s Valenciennes jen remizovali 1:1. Nervozitu, ze které pramenila i čtyři vyloučení v posledních dvou zápasech, dnes z Pařížanů setřásl Jérémy Ménez - v třiapadesáté minutě zamířil přesně k tyči.

Z francouzského titulu se po půl roce u týmu raduje i hvězdný záložník David Beckham, který již slavil v anglické, španělské a americké lize. Podobnou sbírku titulů má i útočník Zlatan Ibrahimovič, šampion nizozemské, italské a španělské soutěže a s 27 góly suverénně nejlepší střelec tohoto ročníku Ligue 1.

Lyon ještě nemá jistotu postupu do předkola Ligy mistrů, díky páteční výhře 3:0 nad Remeší se mu na tři body přiblížilo čtvrté Lille, stejně bodů ztrácí i páté Nice. Výhra PSG naopak zajistila jistotu přímého postupu do LM úhlavnímu rivalovi pařížského týmu Marseille.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články