Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Finále FA Cupu skončilo obrovským překvapením, raduje se Wigan

Londýn – Historickým úspěchem Wiganu skončilo finále anglického FA Cupu. Osmnáctý celek Premier League, který bojuje o záchranu, v souboji o titul porazil favorizovaný Manchester City 1:0, když jedinou branku utkání dal v nastaveném čase hlavičkou Watson.

Slavící hráči Wiganu
zdroj: ISIFA

Londýnský celek vstupoval do finále v pozici jasného outsidera. Nejenže ho dělil od Citizens v ligové tabulce rozdíl čtyřiceti bodů, ale také stál proti nepříznivé statistice. Wigan nedokázal před dnešním zápasem porazit svého soupeře již více než čtyři roky, když naposledy se to Latics povedlo v ligovém duelu v září 2008 výsledkem 2:1.

Manchester City však v první půlce roli favorita nepotvrzoval a utkání bylo vyrovnané. Favorit si ale jednu gólovou příležitost vytvořil. To když Silva našel Tevéze, ale jeho střelu do protipohybu palcem vytáhl brankář Robles.

Citizens si vytvářeli šance i v dalších minutách, ale i s nimi si Robles dokázal poradit. Zlomový okamžik přišel šest minut před koncem, kdy aktivního McManamana fauloval Zabaleta a po druhé žluté kartě musel do kabin. Wigan proti oslabenému soupeři převzal otěže utkání a svěřence Roberta Manciniho zatlačil na jejich polovinu.

Vypadalo to již, že se půjde do prodloužení, když si v nastaveném čase na rohový kop naskočil Watson a poslal outsidera do senzačního vedení. Manchester City se sice s výsledkem snažil něco udělat, ale žádnou větší šanci si již nevytvořil.

Wigan se tak může radovat z první velké trofeje ve své historii. Trenér Wiganu Roberto Martínez se stal teprve druhým španělským koučem v historii, kterému se podařilo Anglický pohár vyhrát.

"Nevyhráli jsme se štěstím, od začátku do konce to bylo neuvěřitelné představení," řekl Roberto Martínez. "Každý nás před zápasem odepisoval, ale my jsme šli za svým snem. V tuto chvíli vůbec nemohu popsat naše pocity. Mí hráči čelili nepřízni osudu a hráli s úsměvem. Jsem na ně tak hrdý," dodal španělský kouč.

Jsem zklamán, dostali jsme gól v posledních vteřinách. Nehráli jsme dnes moc dobře, ale nezasloužili jsme si prohrát," zhodnotil utkání trenér Manchesteru Roberto Mancini, o jehož nejisté budoucnosti v týmu City se začíná v poslední době spekulovat.

Finále fotbalového Anglického poháru:

Manchester City - Wigan 0:1 (0:0)
Branka: 90.+2 Watson.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články