Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Lavička zákrok Kweukeho neomlouvá, ale výše trestu ho překvapila

Praha – Trenér Sparty Vítězslav Lavička očekával nižší trest pro útočníka Léonarda Kweukeho. Ten za drsný zákrok na mladoboleslavského Radka Dosoudila dostal stop na 12 zápasů. Pražský klub se možná proti výši Kweukeho trestu u asociace odvolá.

Zklamaný Vítězslav Lavička
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Osobně jsem čekal, že Léo dostane trest v rozmezí asi šesti až osmi zápasů, to byl můj předpoklad. Dvanáctizápasový trest mě překvapil. Čekal jsem vysoký trest, ale v jiné výši, než byl vynesen. Disciplinární komise měla na věc prostě jiný názor," řekl Lavička.

Kouč upozornil, že Kweukeho čin nijak neomlouvá. Sám prý hluboce lituje toho, jaké následky pro Dosoudila měl Kweukeho faul. "I když se mi třeba trest zdá vysoký, není žádná omluva za to, co se Radkovi (Dosoudilovi) stalo," uvedl Lavička.

"Léo byl také ze všeho špatný. Dobře ví, jak nešťastného zákroku se dopustil a jakou chybu udělal. Teď si ponese velké následky. Všechno asi vyplynulo z jeho přemotivovanosti. I v poločase toho utkání jsme mu vyčítali, že s jeho přístupem nejsme spokojení," řekl Lavička.

Sparta teď zvažuje, jestli se proti rozhodnutí disciplinární komise odvolá. Konečné rozhodnutí musí učinit do čtvrtka, tedy týden poté, co komise trest vynesla. "Běží nám sedmidenní lhůta na možné odvolání. Zatím jsme se nerozhodli, zda tuto možnost využijeme," uvedl tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Kweuke ve složité situaci

Výrok disciplinární komise Kweukeho vyřadí ze hry na domácí scéně na dlouhou dobu. Jeho trest se vztahuje i na zahraniční soutěže. Lavička ale odmítl, že by se Kweuke nyní ve Spartě měl ocitnout na "druhé koleji".

"Léo je teď v komplikované situaci, ale dál samozřejmě zůstává právoplatným členem našeho kádru. Pro nás se nic nemění. Budeme chtít situaci vyhodnotit tak, aby vše bylo co nejvíc ku prospěchu celého klubu. Jenom bude nutné upravit jeho tréninkové plány, protože mu bude chybět zápasová zátěž," dodal Lavička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články