Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Slavii opouští Rada, tým povede Petrouš s Knoflíčkem

Praha - Slavii postihlo velké trenérské zemětřesení. Díky neuspokojivým jarním výsledkům, po kterých se Pražané krčí ve středu tabulky, klub opouští trenér Petr Rada. Slavii má vést do konce letošní sezony Michal Petrouš, kterému bude asistovat Ivo Knoflíček.

"Slavia je klub s velkou tradicí, tlak na výsledky a umístění je zde obrovský. Očekávání fanoušků se nenaplnila, byli nespokojeni, což mělo negativní dopad i na hráče v kabině. Proto jsem se po dohodě s prezidentem klubu rozhodl, že pro uklidnění celé situace bude lepší, když u mužstva skončím. Slavii přeji samozřejmě do budoucna jen to nejlepší," řekl ke svému odchodu Rada.

Rada přišel do Slavie před touto sezonou. Z 25 zápasů vyhrál jeho tým sedm, v dalších devíti remizoval. Slavia je aktuálně osmá se ztrátou 11 bodů na třetí místo zajišťující start v pohárové Evropě. V průběhu jara se stupňovala nespokojenost fanoušků s hrou Slavie, při sobotní porážce 0:2 v Příbrami volali opakovaně po Radově odvolání. "Rád bych Petru Radovi poděkoval za profesionální práci, kterou ve Slavii odváděl. V jeho osobním i profesním životě mu přeji co nejvíce úspěchů," uvedl prezident klubu Aleš Řebíček.

Je nám líto, video expirovalo.
Rada končí ve Slavii, Pražany povede znovu Petrouš

U týmu končí i asistent Martin Poustka, který mužstvo dočasně vedl právě před Radou poté, co v minulé sezoně protesty fanoušků donutily v týmu skončit i trenéra Františka Straku. Poustka bude ve Slavii nadále působit v jiné pozici. Tým převezmou trenéři juniorky Petrouš a Knoflíček.

Petrouš už u áčka Slavie působil v době největší krize, kdy se řešilo, zda Slavia kvůli ekonomickým problémům uhájí první ligu. Ve 22 zápasech osmkrát vyhrál a devětkrát remizoval. V říjnu 2011 ho nahradil Straka. "Po skončení soutěžního ročníku bude jmenován nový trenér A-mužstva, který si také vybere vlastní realizační tým," dodal sportovní ředitel Slavie Miroslav Držmíšek.

Podle bývalého ligového obránce má posílený kádr na lepší umístění než střed tabulky. "Když vidím ta jména, tak to není na osmé místo a třicet bodů. Myslím, že tahle kabina by měla atakovat daleko vyšší příčky. Možná to je troufalé, ale opravdu podle těch hráčů, které tam vidím sedět, je to jednoznačné. Musí si jen na sebe vytvořit tlak a cítit zodpovědnost. Ne jenom za Slavii, ale i za sebe," řekl Petrouš.

Do nedělního domácího zápasu s Jabloncem chce zapracovat hlavně na psychice. "Kluci potřebují dodat trošku sebevědomí. Postrádal jsem u nich lehkost a radost ze hry. Jejich výkony byly upracované. Naším úkolem společně s Ivošem Knoflíčkem je, abychom to v nich probudili. Je to asi jediná věc, protože natrénovaní jsou výborně," uvedl.

Zdroj
ČT sport, www.slavia.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články