Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Juventus porazil AC Milán, Neapol zachránila vítězství až v nastavení,

Řím – Až v třiadevadesáté minutě rozhodli o svém vítězství v italské lize fotbalisté Neapole, kteří doma porazili Cagliari 3:2. V souboji prvního Juventusu s třetím AC Milán se radovali turínští. K vítězství jim stačil jediný gól Artura Vidala a JUventus si tak udržel náskok jedenácti bodů před druhou Neapolí. Ve velkou přestřelku se změnilo utkání mezi Fiorentinou a Turínem, jež nakonec vyhrály fialky z Florencie 4:3. Naopak AS Řím doma ztratil dva důležité body v boji o evropské poháry, když doma remizoval s poslední Pescarou 1:1.

Hráči Juventusu
zdroj: Isifa/EPA

Milánští zahájili duel v Turíně s Christianem Abbiatim v brance, ten však již v 15. minutě musel kvůli zranění hřiště opustit a mezi třemi tyčemi jej nahradil Marco Amelia. Ten byl také u rozhodujícího momentu zápasu, když dvanáct minut po přestávce fauloval ve vápně pronikajícího Asamoaha. Následný pokutový kop poslal do horního růžku Arturo Vidal. Hosté z Milána tak zaznamenali vůbec první ligovou prohru v roce 2013 a na třetím místě ztrácí sedm bodů na druhou Neapol. Naopak Juventus slaví šestou ligovou výhru v řadě. 

Neapol musela v utkání s Cagliari dohánět vedení soupeře, které dal hostům v 18. minutě Ibarbo. Pomohl jí k tomu obránce Davide Astori, který si krátce po změně stran srazil míč do vlastní branky. O čtvrt hodiny později již domácí vedli, když dal 23. gól v sezoně Edinson Cavani. Prakticky vzápětí ale vyrovnal pro změnu nejlepší střelec Cagliari Marco Sau.

O třech bodech pro Neapol rozhodl ve třetí minutě nastavení Insigne, který se prosadil střelou z hranice pokutového území. Cagliari tak prohrálo poprvé po šesti bodových ziscích a v tabulce zůstává desáté.

Radost Lorenza Insigneho
zdroj: ISIFA

Inter zachránil tři body proti Parmě až v samém závěru, kdy se trefil Tommaso Rocchi. Milánští po dvou prohrách poprvé naplno bodovali a posunuli se v tabulce na páté místo zajišťující postup do kvalifikační fáze Evropské ligy.

Nečekané zaváhání potkalo AS Řím, který nedokázal porazit poslední Pescaru. Nováček italské ligy nebodoval v předešlých osmi zápasech a v italské lize zaznamenal v 33 utkáních jen šest výher. Proti AS se ale ujal vedení ve 14. minutě zásluhou Caprariho a soupeř dokázal až po změně stran už jen vyrovnat díky Destrovi. Domácí tak opustili pohárové příčky a na pátý Inter mají ztrátu jednoho bodu. Pescara i přes bodový zisk zůstala poslední s osmibodovou ztrátou na nesestupové pozice.

Lazio v lize opět prohrálo, Kozák do hry nezasáhl

Fotbalisté Lazia Řím opět potvrdili, že se nachází v herní krizi. V rámci 32. kola prohráli s Udinese 1:0 a ztratili v tabulce pohárová umístění, na nichž je vystřídal právě dnešní soupeř. Český útočník Libor Kozák strávil celé utkání pouze na lavičce náhradníků.

Lazio je s bilancí pouhých dvou výher druhým nejhorším týmem v lize za posledních deset kol a ani dnes se mu nepodařilo nepříznivou sérii změnit. Ze druhého místa, které Římané drželi v polovině sezony, se sesunuli už mimo pohárové příčky na sedmé místo.

O jediný gól dnešního duelu se postaral v 19. minutě Antonio Di Natale, který se pověsil do vzduchu po centru Gabriela Silvy. Udine prodloužilo domácí neporazitelnost s Laziem na šest zápasů, trvá již od roku 2007.

Atalanta se přiblížila v utkání na hřišti FC Janov díky remíze 1:1 udržení, zato domácí zůstali na sestupové 18. příčce. Do vedení je dostal v šesté minutě Antonio Floro Flores, jenže už za dvě minuty vyrovnal po rohovém kopu obránce Cristiano Del Grosso.

Bergamo, které kvůli korupci začínalo soutěž s dvoubodovým odpočtem, je třinácté, Janovu chybí k záchraně bod na Sienu, která má však k dobru nedělní přímý duel o udržení proti Chievu.

Italská fotbalová liga - 33. kolo:

Inter Milán - Parma 1:0 (82. Rocchi), AS Řím - Pescara 1:1 (51. Destro - 14. Caprari), Boloňa - Sampdoria Janov 1:1 (24. Gilardino - 59. Sansone), Catania - Palermo 1:1 (69. Barrientos - 90.+4 Iličič), Fiorentina - FC Turín 4:3 (8. Cuadrado, 16. Aquilani, 33. Ljajič, 86. Romulo - 45. Barreto, 56. Santana, 77. Cerci), Neapol - Cagliari 3:2 (48. vlastní Astori, 64. Cavani, 90.+3 Insigne - 18. Ibarbo, 71. Sau), Siena - Chievo 0:1 (45. Pellissier), FC Janov - Bergamo 1:1 (6. Floro Flores - 8. Del Grosso), Udine - Lazio Řím 1:0 (19. Di Natale).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články