Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Duo K+K si pochvalovalo výkon týmu, Polom se cítil jako ve snu

Praha – Ani jednomu z nich není přes jednadvacet let. Přesto v 279. derby patřili k hlavním hvězdám svého týmu. Mladící Václav Kadlec, Ladislav Krejčí i Roman Polom byli z výhry nad tradičním rivalem Slavií nadšení a opět potvrdili, že zkušenosti nejsou všechno. "Vyhrát derby, to je krásný pocit. Říká se, že jsme vládci Prahy. Škoda, že to dnes nemůžeme víc oslavit, když už v úterý hrajeme další zápas," řekl po utkání střelec druhé branky Kadlec.

"Bylo to vyhecované, tvrdé... Ale hlavní je, že tři body zůstaly doma. Derby není běžný zápas, je to vždycky taková nadstavba a o to větší radost máme. Tvrdě jsme si za tím šli," řekl po zápase Krejčí. "Dnes jsme jezdili po zadku a bylo to znát. Zásluhu na vítězství máme všichni," radoval se Kadlec, jenž vstřelil v zápase rozhodující branku, když v 27. minutě využil zaváhání brankáře Čontofalského s obranou Slavie.

Dvacetiletý útočník, který si svými výkony v posledních týdnech říká o opětovnou pozvánku do české reprezentace, však přiznává, že měl při brance velké štěstí. "Neměl jsem rychlost ani orientaci, zkusil jsem prásknout do balonu a nakonec to krásně trefil. Škoda, že mi nevyšla ještě další střela z dálky," zavzpomínal Kadlec na střelu ze závěru poločasu, která těsně minula šibenici.

Z gólu se radoval i druhý z mladíků, Ladislav Krejčí, který v závěru utkání využil přesné přihrávky Kadlece a v samostatném úniku na rozdíl od utkání s Plzní nezaváhal a rozhodl o důležité výhře pro Spartu. "Ale ta šance proti Plzni mi proběhla hlavou. Teď jsem dal i na radu kluků, kteří se mě po Plzni ptali, proč jsem nestřílel na zadní tyč. Takže jsem se tím řídil a vyšlo to," měl radost Krejčí.

Polom si splnil sen

Dobrým výkonem se blýskl i nečekaný člen základní sestavy Roman Polom, který si včera odbyl ligovou premiéru v základní sestavě. Předtím hrál v lize jen třikrát, vždy jako střídající hráč. "O takovém večeru jsem snil už jako malej kluk," řekl po zápase Polom.

"Člověk nemůže nad ničím moc přemýšlet, šel jsem do toho, abych odevzdal maximum a co nejvíc pomohl týmu. Někdy máte štěstí, že to vyjde jako mně dneska... Moc mi pomohli kluci, když máte vedle sebe hráče kalibru Ondry Švejdíka nebo Marka Matějovského, je to všechno jednodušší a hned lépe zapadnete," pochvaloval si Polom výpomoc zkušenějších parťáků.

Sparťané věří v zaváhání Plzně

Díky včerejší výhře se Sparta posunula minimálně do dnešního odpoledne do čela tabulky, kde má náskok tři body na Plzeň. Tu dnes čeká utkání se Slováckem a sparťané věří, že Slovácko dokáže favorita potrápit. "Věřím, že Slovácko to Plzni nedá jen tak. Jsme rádi, že jsme před Plzní, protože oni dlouho nebyli v roli, aby nás museli dotahovat. Uvidíme, jak zareagujou," uzavřel Kadlec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih ze zápasu Sparta-Slavia
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články