Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Barcelona, Real i Atlético vyhrály v lize s čistým kotem

Madrid - Fotbalisté Atlétika Madrid ve 31. kole zdolali na domácím hřišti Granadu 5:0 a po dvou remízách znovu zvítězili. Nadále ale ztrácejí tři body na druhý Real Madrid, který vyhrál na hřišti Bilbaa. Naplno bodovala také první Barcelona, která i bez největších opor zdolala Zaragozu a tabulku vede dál o 13 bodů.

Radující se hráči Atlétika
zdroj: EPA autor: Nacho Gallego

Realu pomohl v duelu s Athletikem Bilbao k výhře rychlý gól. Už v šestadvacáté vteřině si došel pro faul pětadvacet metrů od branky Cristiano Ronaldo a půl minuty nato míč ze standardní situace poslal brankáři nechytatelně do horního rohu.

Ve druhém poločase portugalský střelec předvedl ještě hlavičkářské schopnosti a po dlouhém přímém kopu Xabiho Alonsa poslal míč do druhého rohu branky. V tomto ročníku španělské ligy nastřílel již 31 gólů. Počet asistencí pak rozšířil v 76. minutě, když před posledním gólem uvolnil Gonzala Higuaína.

Městský rival Realu Atlético ztratil formu z úvodu sezony, ale proti sedmnácté Granadě, kterou dělí jen bod od sestupu, si poradil snadno. Už ve čtvrté minutě ho poslal do vedení Diego Costa, další dva góly přidal Radamel Falcao, zbývající zásahy si připsali Raúl García a Filipe Luis. 

Barcelona si poradila se Zaragozou

Trenér Barcelony Tito Vilanova s sebou kvůli nabitému programu do Zaragozy vůbec nevzal opory Lionela Messiho, Andrése Iniestu či Jordiho Albu a jen na lavičce nechal Gerarda Piquého nebo Davida Villu. I náhradníci si ale se Zaragozou snadno poradili.

Ve dvacáté minutě se po kombinaci s Alexisem Sánchezem jako první trefil o tyč Thiago Alcántara, který pak šest minut před přestávkou poslal za obranu skórujícího Cristiana Tella. Jednadvacetiletý útočník posléze ještě v 53. minutě přidal třetí gól.

Zaragoza - Barcelona
zdroj: EPA

Čtvrté místo v tabulce, které zajišťuje postup do předkola Ligy mistrů, si pojistil San Sebastian výhrou 2:0 na hřišti Vallecana. O oba góly Basků se tentokrát postaral už v první čtvrthodině Imanol Agirretxe trefami zblízka po centrech z levé strany.

San Sebastian z posledních 21 zápasů prohrál jen jediný, což je nejlepší bilance ze všech týmů v soutěži. Na pátou Málagu a šestou Valencii má náskok čtyři body.

La Coruňa počtvrté v řadě vyhrála

Fotbalisté Deportiva La Coruňa pokračují ve vítězné sérii a v 31. kole španělské ligy vyhráli na hřišti Levante 4:0. Tým trenéra Vázqueze naplno bodoval počtvrté v řadě a díky tříbodovému zisku se vymanil ze sestupového pásma.

Kouč hostů Vázquez musel utkání přihlížet jen z tribuny, kvůli nevhodnému chování v posledním ligovém utkání se Zaragozou totiž nesmí na dvě utkání na lavičku. O výhře jeho La Coruňi rozhodla prakticky již první půlhodina, během níž se trefili záložník Juan Carlos Valerón a Portugalci Pizzi a Nélson Oliveira, tečku za výsledkem udělal v nastaveném čase další portugalský fotbalista Bruno Gama. Deportivo zaznamenalo nejvyšší výhru od ledna 2004, kdy uspělo 5:0 na hřišti Celty Vigo.

La Coruňa je v tabulce šestnáctá s dvoubodovým náskokem na sestupové pozice. Levante zůstává jedenácté.

Infarktový závěr mělo střetnutí Espaňol - Valencia

Katalánci přišli ve druhé půli brzy o náskok, ale osm minut před koncem se díky voleji Joana Verdúa ujali vedení 2:1. Valencie se však nevzdala a díky přesně mířené střele Jonase z 87. minuty a lobu Roberta Soldada z první nastavené minuty otočila vývoj zápasu ve svůj prospěch. Ve třetí nastavené minutě ale neuhlídala výkop brankáře Kika Casilly, po kterém z těžkého úhlu se štěstím vyrovnal Sergio García.

Valencie tak zůstala pátá, bod za překvapením ročníku San Sebastianem, který drží příčku zaručující předkolo Ligy mistrů. Pátá příčka znamená "jen" postup do Evropské ligy.

Španělská fotbalová liga - 31. kolo:

Vallecano - San Sebastian 0:2 (6. a 14. Agirretxe), Atlético Madrid - Granada 5:0 (27. a 47. Falcao, 4. Diego Costa, 63. Raúl García, 70. Filipe Luis), Valladolid - Getafe 2:1 (68. Oscar, 73. Guerra - 45. Alcacer), Levante - La Coruňa 0:4 (12. Valerón, 20. Pizzi, 28. Oliveira, 90.+1 Gama), Espaňol Barcelona - Valencie 3:3 (45. Wakaso, 82. Verdú, 90.+3 Sergio García - 53. Canales, 87. Jonas, 90.+1 Soldado), Zaragoza - FC Barcelona 0:3 (39. a 53. Tello, 20. Thiago), Bilbao - Real Madrid 0:3 (2. a 68. Ronaldo, 76. Higuaín).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články