Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Bednář bude pokračovat na Spartě, smlouvu prodloužil až do roku 2016

Praha – Ještě v zimě bojoval Roman Bednář o to, jestli na Spartě získá angažmá. Nyní třicetiletý vytáhlý útočník, který v této sezoně vstřelil v lize jednu branku, s letenským celkem prodloužil smlouvu až do června 2016. "Ani nedokážu popsat, jak jsem šťastný," prohlásil Bednář.

Už na začátku roku při návratu z angažmá v tureckém Sivassporu dal Bednář najevo, že by se v pražském týmu chtěl usadit natrvalo. Sparta nyní využila opci, kterou na osminásobného reprezentanta měla od ledna.

"Roman nás přesvědčil o svých kvalitách. Lze říct, že předčil naše očekávání. Tvrdě pracuje, stal se za pár měsíců nedílnou součástí kabiny, už teď je pro nás přínosem. A věříme, že nám v budoucnu ještě hodně pomůže," řekl personální ředitel klubu Jakub Otava.

Bednář od roku 2011 vystřídal pět týmů. Před příchodem do Sparty působil v Anglii ve West Bromwichi a v Blackpoolu, vyzkoušel si i angažmá v Ankaragücü a Sivassporu. Především poslední štace mu ale nevyšla podle představ a také kvůli problémům s kolenem v Sivassporu neodehrál žádný zápas. Dříve si udělal jméno hlavně ve skotském Heart of Midlothian, zahrál si také v anglickém Leicesteru.

V roce 2009 na sebe Bednář při angažmá ve West Bromwichi negativně upozornil tím, když jej bulvární deník News of the World přistihl, jak si kupuje marihuanu a kokain. Za to od anglické asociace dostal tříměsíční distanc. "Vím, co jsem udělal, a byla to hloupost. Ale ne nadarmo se říká: Co tě nezabije, to tě posílí," řekl po aféře bývalý fotbalista Mladé Boleslavi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články