Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Příprava Lvíčat na domácí ME startuje – na řadě je fáze hledání

Jablonec/Mladá Boleslav - Čeští fotbaloví reprezentanti do 21 let zahájí pátečním přípravným zápasem v Mladé Boleslavi proti stejně starým Ukrajincům dlouhodobou přípravu na domácí evropský šampionát v roce 2015. Trenér Jakub Dovalil považuje souboj za dobrý test výkonnosti a chce dát šanci co největšímu počtu hráčů. V úterý pak jeho svěřenci změří síly v Plzni s Tureckem. Přímý přenos dnešního utkání vysílá ČT sport a náš web od 16:50.

Jakub Dovalil
zdroj: ISIFA

Jednadvacítka loni v listopadu, měsíc po neúspěšné baráži o Euro proti Rusku, odehrála přípravný zápas se Švédskem, Dovalil však bere za oficiální start přípravy směrem k domácímu šampionátu až nadcházející dvojutkání s Ukrajinou a Tureckem.

Vyhledávání, stabilizace, doladění

V letošním roce chce především otestovat co největší počet hráčů. "Rok 2013 bude fází vyhledávání, rok 2014 už bude stabilizační, to znamená, že zúžíme kádr a budeme pracovat s 30, 35 hráči. Rok 2015 už bude jen dolaďovací," prohlásil Dovalil.

Jelikož Češi pořádají mistrovství, nebudou muset hrát kvalifikaci. V nadcházejícím cyklu je čekají jen přípravné zápasy. "Na jednu stranu je dobře, že máme zajištěnou účast předem, druhá věc je ale ta, že nebudeme mít žádné ostré soutěžní zápasy. To by mohl být směrem k ladění formy trochu problém," připustil Dovalil.

Proto je rád, že jeho svěřenci hned na startu cyklu poměří síly s dvěma silnými soupeři. "Ukrajina i Turecko jsou velice kvalitní celky, navíc mají rozdílné herní styly. Oba tyto týmy byly při nedávném losu kvalifikace nasazeny do druhého výkonnostního koše, což už je určitá známka kvality," řekl Dovalil. "Tihle soupeři nám nastaví zrcadlo naší výkonnosti," dodal český kouč.

Všichni jsou fit

Jádro nového mužstva tvoří stříbrní medailisté z předloňského ME do 19 let. V kádru jsou i Václav Kadlec a Tomáš Kalas, kteří již nakoukli do dospělé reprezentace. Všech nominovaných 23 hráčů je před soubojem s Ukrajinou zdravotně v pořádku. "V těch dvou zápasech dostanou šanci všichni, abychom si udělali představu o jejich výkonnosti. Jelikož někteří hrají míň a v lize jen paběrkují, přijdou tyhle dva zápasy vhod," dodal trenér.

Předpokládaná sestava ČR:

Koubek - Holeš, Kalas, Brabec, Hybš - Přikryl, Petrák, Zmrhal, Frýdek - Skalák, Kadlec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články