Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Navrátilci do sestavy Kadlec a Hübschman hlásí plnou připravenost

Praha - Michal Kadlec byl celou kariéru zvyklý na to, že si držel místo v základní sestavě a vystupoval v roli jednoho z tahounů týmu. Teď se ale fotbalový obránce Leverkusenu zase učí bojovat o místo mezi vyvolenými poté, co jej v říjnu zbrzdilo zranění kolena. Zdravotními patáliemi se však nenechává rozhodit a před blížícími se kvalifikačními zápasy hlásí naprostou připravenost. Potíže měl rovněž Tomáš Hübschman, i on je ale po prodělaných neštovicích již v pořádku.

Michal Kadlec
zdroj: ČT24

Osmadvacetiletý Kadlec netají, že mu jeho současné postavení v Leverkusenu není lhostejné. Poté, co v lednu naskočil zpět do přípravy po potížích s kolenem, jej znenadání skolila chřipka a na začátku jarní části Bundesligy si tak zatím zpět pevné místo v sestavě nevydobyl. Z 11 jarních zápasů Leverkusenu naskočil jen do dvou ligových duelů a do jednoho utkání Evropské ligy proti Benfice Lisabon.

V sobotu ve šlágru proti vedoucímu Bayernu Mnichov zůstal znovu na lavičce. "Člověka samozřejmě štve, když nehraje. Nejde o to, že to bylo zrovna proti Bayernu. V týdnu před zápasem se zdálo, že bych měl být v základu, ale na poslední chvíli se to změnilo," popisoval Kadlec. "Zatím jsem v kariéře měl vždycky štěstí, že jsem všude pravidelně nastupoval. Člověk si někdy musí vyzkoušet i něco opačného a vzpomenout si třeba na horší chvíle, kdy jsem třeba vůbec nemohl hrát kvůli zranění," dodal.

Michal Kadlec:

"Cítím se úplně v pohodě, před minulým zápasem nároďáku v Turecku to bylo mnohem horší. Teď by to mělo být úplně někde jinde. Naplno trénuju, mám za sebou i nějaké odehrané zápasy."

Sám prý není kvůli absenci pevného místa v sestavě zahořklý a hlavou mu nevíří myšlenky, že by Leverkusen opustil. "O tom absolutně neuvažuju. Makám pořád stejně, věřím, že se zase všechno obrátí k dobrému. Vždyť jsem toho za poslední roky s (útočníkem Stefanem) Kiesslingem podle statistik odehrál nejvíc," prohlásil Kadlec, jehož klub zatím drží třetí místo v Bundeslize, zaručující start v dalším ročníku Ligy mistrů.

Zatímco v klubu teď lehce strádá, v reprezentaci má místo v obraně pod palcem. Ani kouč Michal Bílek o Kadlecovi nepochybuje. "Nikdy mě nezklamal," opakuje Bílek.

Hübschman musel kvůli planým neštovicím do karantény

I další z reprezentačních opor posledních let na začátku roku laborovala se zdravotními komplikacemi. Hübschman totiž na konci ledna chytil neštovice, což ho nejen stálo reprezentační zápas v Turecku, ale také částečně narušilo jeho přípravu před osmifinále Ligy mistrů s Dortmundem. "Tým odjel na soustředění do Španělska, zatímco já jsem zůstal doma v Doněcku. Byl jsem deset dní v karanténě, nemohl jsem opustit byt," řekl dnes novinářům. 

Nemoc zřejmě chytil při dovolené, když byl s dětmi v Disneylandu. U dospělých navíc bývá průběh neštovic těžší, Hübschmana ale komplikace nepotkaly. "První dva dny mi vyskákaly pupínky, tři dny jsem měl 39 teplotu. To bylo nepříjemné, ale pak už to probíhalo v klidu. Akorát jsem měl to čtrnáctidenní manko. Na deset dní jsem z toho úplně vypadl a pak jsem čtyři dny trénoval sám. Kluci ve Španělsku hráli zápasy, to je něco trochu jiného než trénovat sám," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentanti se přesunuli do Olomouce

Hübschmanův Šachtar nakonec na rozjetý Dortmund nestačil. Německý klub sice v lize výrazně ztrácí na vedoucí Bayern Mnichov a de facto již ztratil jakékoli šance na letošní titul, v Lize mistrů ale válí.

Tomáš Hübschman:

"Bohužel jsme dostali asi nejhoršího možného soupeře. Dortmund je v laufu, což potvrdil i tím, že získal čtrnáct bodů ve skupině s Realem Madrid, Manchesterem City a Ajaxem. V německé lize je na tom líp Bayern, takže se upíná na Ligu mistrů."

Jednatřicetiletý záložník už momentálně upírá svou pozornost k dvojutkání s Dány a Armény. Zatím není jasné, zda nastoupí od začátku, v posledních dvou vítězných zápasech se Slovenskem a v Turecku se totiž ve středu pole dařilo Vladimíru Daridovi s Jaroslavem Plašilem.

Hübschman by prý nebyl přehnaně zklamaný, pokud by nehrál od začátku. "Myslím, že ne. Nejde o mě, ale o národní tým. Poslední dva zápasy se vyhrály a hrálo se v nějaké sestavě. Myslím, že trenér nekouká na jména, ale na to, aby postavil to nejlepší, co má a co může porazit Dány," uzavřel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články