Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Vydra: Góly v Anglii jsem si na sebe možná upletl bič

Praha - Útočník Matěj Vydra dorazil na reprezentační sraz s vizitkou jasně nejproduktivnějšího českého fotbalisty v zahraničí. Střelecká forma v druholigovém anglickém Watfordu dvacetiletého hráče těší a ví, že v přípravě s Tureckem se od něj budou branky očekávat nejvíce.

Útočník Watfordu Matěj Vydra
zdroj: EPA

"Sice teď dávám góly, ale neříkám, že je budu dávat i tady. Chci pomoci národnímu týmu i v přípravném zápase a kdybych se trefil, tak bych za to byl strašně rád," řekl Vydra, jenž vstřelil ve druhé anglické lize už 19 branek, přičemž za posledních šest zápasů v základní sestavě se za Watford prosadil jedenáctkrát.

Každý další zásah mu prý zvedá sebevědomí. "Když dáváte góly, tak přijde i víc štěstí. Teď jsem například chtěl nahrávat, ale obránce uklouzl a šel jsem sám na bránu. Věřím si víc, když jdu třeba sám na gólmana," poukázal hráč, který se těší, že se v seniorské reprezentaci poprvé potká s bývalým spoluhráčem z Jihlavy Stanislavem Teclem.

Matěj Vydra: "Možná jsem si na sebe upletl i bič, protože za poslední zápasy jsem dal dost gólů a bude se to očekávat i teď. Budu se snažit."

Ve Watfordu hostuje od začátku sezony z Udine a rád by v anglickém týmu zůstal natrvalo. "Zpět do Itálie by se mi nechtělo, ale co řekne prezident (a majitel obou klubů Giampaolo Pozzo), to bude platit. Vidí, že se mi tam daří, tak snad mě tam nechají," přál si Vydra. Se svým týmem drží čtvrté místo, znamenající účast v baráži o Premier League.

Konfrontaci s prvoligovým anglickým fotbalem zažil při lednovém pohárovém zápase s Manchesterem City. "Přestože jsme dostali 0:3, tak jsem čekal, že nás budou točit ještě víc. I tak bylo samozřejmě znát, že jsou tam top hráči," uznal bývalý hráč Baníku Ostrava nebo Brugg.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články