Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pekhartův druhý gól v sezoně přinesl Norimberku remízu

Mnichov - Fotbalisté Norimberku v 18. kole německé ligy remizovali 1:1 s Hamburkem. Vyrovnávacím gólem se o to zasloužil český reprezentant Tomáš Pekhart, který se trefil podruhé v sezoně. Norimberk bodoval pošesté z posledních sedmi bundesligových zápasů a na sestupové příčky má osmibodový náskok. Do druhé části německé ligy vstoupil úspěšně Bayern Mnichov. Bavorský lídr doma zdolal nováčka a poslední tým tabulky Fürth 2:0 a nadále vede tabulku o devět bodů před Leverkusenem.

Pekhart se raduje z gólu
zdroj: ISIFA

20 minut před koncem šel do vedení Hamburk poté, co se hlavou prosadil Rudněvs. Jenže už o pět minut později se u koncové čáry prosadil Gebhart, našel Pekharta a český útočník se střelou z voleje ze šesti metrů nemýlil. Byl to pro něj jedenáctý gól v bundesligové kariéře. Zároveň tak oslavil návrat do základní sestavy, ve které chyběl v posledních čtyřech zápasech podzimu.

Bayern zdolal Fürth 2:0

O vítězství svěřenců trenéra Heynckese rozhodl dvěma góly Mandžukič, s 11 brankami nejlepší střelec Bayernu v sezoně. Chorvatský útočník se poprvé prosadil ve 26. minutě po chybě obrany, po hodině hry pak pojistil vedení přesnou hlavičkou po rohovém kopu. Fürth čeká na bundesligovou výhru už šestnáct zápasů. Bayernu v této sezoně nedokázal vstřelit gól, na podzim prohrál doma 0:3.

Hráči Bayernu Mnichov
zdroj: Isifa

Leverkusen bez českého obránce Michala Kadlece, jehož ze sestavy vyřadila chřipka, zdolal na svém hřišti Frankfurt 3:1. Zápas narušili odpálením světlic na trávník frankfurtští fanoušci, kvůli nimž byl duel v prvním poločase zhruba na sedm minut přerušen. Až potom padaly góly.

Bayern poslal do vedení po půlhodině hry Boenisch, dvougólový náskok vzápětí zařídil Kiessling. Po změně stran se Kiessling změnil v nahrávače a připravil gól Schürrlemu. Za hosty snížil dvanáct minut před koncem Meier.

V dresu Borussie Dortmund se v duelu s dvanáctými Brémami gólově prosadili čtyři nejlepší střelci klubu v této sezoně. Skóre otevřel v deváté minutě Reus a za deset minut se střelou z hranice vápna trefil Götze. Na 3:0 zvýšil krátce po přestávce hlavičkou Santana.

Devět minut před koncem se prosadil i nejlepší střelec Dortmundu Lewandowski, který svou jedenáctou ligovou brankou poslal hosty již do čtyřgólového vedení. Debakl domácích pak uzavřel v 85. minutě střelou z malého vápna do prázdné branky další polský reprezentant Blaszczykowski.

Wolfsburg s českým záložníkem Janem Polákem v sestavě zaznamenal šestou ligovou výhru v sezoně, když na domácím hřišti porazil Stuttgart 2:0. Skóre se změnilo až ve druhém poločase, kdy se pošesté v ročníku prosadil Brazilec Diego, o čtvrt hodiny později zvýšil Madlung. Wolfsburg výhra posunula v neúplné tabulce na třinácté místo, Stuttgart zůstal devátý. Souboj českých obránců Zdeňka Pospěcha z Mohuče a Pavla Krmaše, oblékajícího dres Freiburgu, skončil remízou 0:0. Domácí Mohuč klesla na sedmé místo, Freiburg na šesté.

Slavící hráči Schalke
zdroj: Getty Images autor: Joern Pollex

Schalke hned v prvním kole jarní části bundesligy zastavili sérii šesti zápasů bez vítězství. Tým z Gelsenkirchenu porazil při pátečním debutu kouče Jense Kellera v divokém utkání 5:4 Hannover a posunul se ze sedmého místa na páté.

Schalke po nevydařeném závěru podzimu, který odnesl propuštěním kouč Huub Stevens, slibovalo stíhací jízdu. Po zisku pouhých dvou bodů z posledních šesti zápasů dnes tým naplno bodoval, nicméně potřeboval na to pět gólů.

Málo vídaný střelecký koncert přineslo především necelých dvacet minut po přestávce, během nichž padlo šest gólů. Schalke nikdy v zápase neprohrávalo, ale hosté se drželi stále na dostřel. Když už se zdálo, že zápas rozhodl na 5:3 dvě minuty před koncem Holtby, znovu snížil nůžkami z hranice pokutového území Diouf. Na vyrovnání už však Hannover nedosáhl. O góly se na straně Schalke postaralo pět různých střelců, za poražené dvakrát skóroval Maďar Huszti.

Výsledky

Bayern Mnichov - Fürth 2:0 (26. a 61. Mandžukič), Hoffenheim - Mönchengladbach 0:0, Leverkusen - Eintracht Frankfurt 3:1 (31. Boenisch, 33. Kissling, 58. Schürrle - 78. Meier), Mohuč - Freiburg 0:0, Wolfsburg - Stuttgart 2:0 (51. Diego, 67. Madlung), Schalke - Hannover 5:4, Norimberk - Hamburk 1:1 (75. Pekhart - 70. Rudnevs).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy