Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Dortmund přerušil sérii bez výhry, v Hoffenheimu vyhrál 3:1

Berlín – Sérii tří zápasů bez výhry přerušili obhájci titulu z německé Bundesligy, fotbalisté Borussie Dortmund, kteří v sedmnáctém kole na hřišti Hoffenheimu dokázali vyhrát 3:1, a v tabulce snížili ztrátu na vedoucí Bayern Mnichov na dvanáct bodů.

Radost hráčů Dortmundu
zdroj: isifa.com autor: Andreas Gebert

Borussia začala na hřišti Hoffenheimu lépe a v 26. minutě ji poslal do vedení Götze. Domácí sice už za devět minut odpověděli zásahem Schipplocka, ale druhá půle patřila Dortmundu. V 58. minutě hostům vrátil vedení Grosskreutz a osm minut po něm pojistil výhru Lewandowski.

Vestfálský celek přerušil třízápasovou šňůru bez vítězství a udržel třetí pozici o skóre před Frankfurtem. Šestnáctý Hoffenheim naopak prohrál pošesté za sebou.

V druhém nedělním zápase Brémy zachránily díky Petersenově brance z 88. minuty domácí remízu 1:1 s Norimberkem. Ten poslal do vedení v 82. minutě Gebhart. Celých devadesát minut odehrál v obraně Werderu reprezentant Theodor Gebre Selassie, útočník hostujícího týmu Tomáš Pekhart zůstal pouze na lavičce. Brémy, které měly před sezonou pohárové ambice, naplno bodovaly v jediném z posledních pěti duelů a přezimují na dvanáctém místě, Norimberk je ještě o dvě pozice horší.

Německá fotbalová liga - 17. kolo:

Hoffenheim - Dortmund 1:3 (35. Schipplock - 26. Götze, 58. Grosskreutz, 66.
Lewandowski),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články