Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Soud potrestal mladíky, kteří Kadlecovi zlomili nos

Kolín nad Rýnem - Německý soud potrestal dvojici mladíků, kteří v dubnu před diskotékou v Kolíně nad Rýnem napadli českého fotbalistu Michala Kadlece z Leverkusenu a zlomili mu nos. Společně budou muset zaplatit odškodné ve výši 120 tisíc eur (více než tři miliony korun). Navíc dostali i další tresty.

Soud potrestal čtyřiadvacetiletého muže desetiměsíčním podmíněným trestem vězení, jeho o čtyři roky mladší komplic byl odsouzen k 80 hodinám veřejně prospěšných prací. V průběhu následujících dvou let se také bude muset pravidelně hlásit kurátorovi.

Reprezentační obránce Kadlec po napadení absolvoval dvě operace, dva týdny nemohl hrát a poté musel až do konce sezony nastupovat se speciální ochrannou maskou. Leverkusen si za to řekl o náhradu škody ve výši 100 tisíc eur, po deseti tisících požadovali Kadlec a zdravotní pojišťovna.

Mladíci napadli Kadlece kvůli tomu, že jsou příznivci konkurenčního Kolína nad Rýnem, k činu se přiznali. Sedmadvacetiletý obránce, který v současnosti nemůže hrát kvůli natrženému postrannímu vazu v levém koleni, si přišel verdikt vyslechnout osobně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články