Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Damková se omluvila Moravě, dostává výhrůžné maily

Plzeň - Předsedkyně komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR Dagmar Damková se omluvila za výrok vůči Moravě v rozhovoru s Právem, v němž se vyjádřila k dopisu sudího Tomáše Adámka o údajné korupci v zápase minulé ligové sezony. Damková podle zmíněného deníku mimo jiné v souvislosti s nynější kauzou uvedla, že všechno zlo pochází z Moravy, a naznačila možné napojení Sparty Praha na sudí z Moravy. Šéfce komise přišly výhrůžné e-maily a k aféře se už nebude vyjadřovat.

Dagmar Damková
zdroj: isifa/LN autor: František Vlček

"Vzhledem k tomu, že jsem v realitě aktuálních událostí pod obrovským tlakem, učinila jsem nešťastnou formulaci vůči Moravě, která může být špatně chápána. Omlouvám se za ni," uvedla Damková. "Samozřejmě nemám nic proti Moravě, moravským klubům ani proti žádnému z funkcionářů. Věřím, že fotbaloví fanoušci či představitelé klubů z Moravy tuto omluvu přijmou a nadále nás bude pojit vzájemný respekt," dodala.

Ve zmíněném rozhovoru komentovala poslední vývoj v údajné korupční kauze, především páteční dopis Adámka zaslaný fotbalové asociaci. V něm sudí informoval o možném ovlivnění jednoho z ligových zápasů minulé sezony úplatkem, podle spekulací médií by mohlo jít o duel Jablonce s Plzní. Adámek od té doby není k zastižení, Damková ale v rozhovoru s Právem naznačila, že určité osoby dobře vědí, kde je a proč dopis sepsal.

"Podle mě to všechno zlo pochází z Moravy. Problémy byly se sudím Býmou, který je dokonce ve vazbě, pak s Lakomým, jenž měl ovlivnit dorostenecký zápas, policie mu to ale neprokázala. Adámek je také z Moravy. Tam jsou propojeni současní i bývalí sudí i bývalí členové komise rozhodčích. A kontakty na Moravu mají i Moravané v Praze," prohlásila Damková.

Pak dokonce naznačila možné napojení moravských rozhodčích na Spartu. "Sparta si stěžovala na výkon rozhodčího Ardeleánu, který je ze západu Čech, v sobotním utkání v Mladé Boleslavi. A Spartu vedou lidé původem z Moravy," dodala Damková pro Právo. V posledních dnech se prý dostala pod obrovský tlak a celou kauzu už nebude komentovat do doby, než ji prošetří policie a disciplinární komise.

"Chodí mi dokonce výhrůžné maily a smsky, už se k té kauze nebudu víc vyjadřovat," řekla Damková. Adámkův dopis je médii dáván do souvislosti se zářijovou schůzkou majitele Sparty Praha Daniela Křetínského s předsedou FAČR Miroslavem Peltou, při níž údajně letenský šéf předal znepokojující informace o způsobu řízení zápasů v profesionálních soutěžích. Případ řeší policie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články