Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Boleslav po třech zápasech opět dočkala výhry, doma porazila Brno 1:0

Mladá Boleslav – Čekání Mladé Boleslavi na trojbodový zisk je ukonce. Mladoboleslavští v dnešní předehrávce dvanáctého kola porazili zaslouženě nováčka fotbalové ligy z Brna 1:0, když ještě v prvním poločase rozhodl o vítězství Štohanzl. Domácí si tak připsali první vítězství od konce září, kdy doma stejným výsledkem jako dnes porazili Hradec Králové. Naopak pro Brno skončila série čtyř zápasů, v nichž neprohrálo.

V sestavě Boleslavi se poprvé od poloviny září objevil uzdravený útočník Magera a jeho přítomnost byla znát. Domácí byli od začátku lepší a už v 5. minutě mohl udeřit Nešpor. Brankář Petr neudržel centrovaný míč, který spadl před mladoboleslavského útočníka, ten ale vysoko přestřelil. 

Ve 14. minutě již udeřilo. Nešporův centr sklepl Magera ideálně pro Štohanzla, který už neměl problém z metru trefit odkrytou branku. Neuhlídal ho Brabec.

Brno se muselo začít více tlačit do útoku, ale nakopávané míče neměly v konkurenci domácích stoperů Johany a Dosoudila úspěch. Ujaly se až kolmé přihrávky na Halašku, ovšem Dosoudil ho dokázal vždy zablokovat. Gólman Miller si pak poradil s tvrdou ránou Mezlíka.

Závěr poločasu ale patřil domácím. Nejprve Nešpor nezužitkoval povedený slalom Mareše, poté trefil Johana po rohu tyč a Janíček nedokázal zblízka dorazit. V obrovské šanci se ocitl i Magera, který po Nešporově přihrávce mířil sám na gólmana, ale Petr jeho střelu zneškodnil.

Petr Čuhel:

"Nehráli jsme to, co jsme chtěli. Proto jsme pustili soupeře do vedení a mohli jsme dostat i daleko víc gólů. Doma hrajeme aktivněji už od začátku, zatímco venku v posledních zápasech první půli prospíme,

Do druhé půle vstoupilo Brno aktivněji a snažilo se o vyrovnání. Boleslav hrozila rychlými brejky, které ale postrádaly lepší zakončení. Podobně na tom byly i útoky Brna, a tak oproti první půli šance nepřicházely.

Ladislav Minář

"Nutně jsme potřebovali vyhrát, takže můžeme být spokojeni. Dostávali jsme se do hodně šancí a vyplatila se nám sázka na zařazení druhého útočníka Magery. Ve druhé půli už ale rychle docházely síly a bylo to hlavně o bojovnosti. Tam už s kvalitou spokojeni být nemůžeme."

Domácího trenéra Mináře může mrzet, že žlutou kartu dostali oba stopeři Dosoudil a Johana a budou chybět v příštím kole v utkání se Spartou. Při absenci zraněného kapitána Rolka to může být výrazné oslabení.

FK Mladá Boleslav - Zbrojovka Brno 1:0 (1:0)

Branka: 14. Štohanzl. Rozhodčí: Nenadál - Dobrovolný, Pilný. ŽK: Dosoudil, Johana, Brunclík, Sivrič - Mezlík. Diváci: 1322.

Sestavy:
M. Boleslav: Miller - Bořil, Johana, Dosoudil, Šírl - Janíček (77. Kúdela), Brunclík - Mareš, Magera (72. Sivrič), Štohanzl - Nešpor (90. Fillo). Trenér: Minář.

Brno: Petr - Pašek (83. Glaser), Brabec, Pernica, Husár - Mezlík, Šoljič (65. Kaufman), Zavadil, Lutonský - Halaška (57. Přerovský), Škoda. Trenér: Čuhel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články