Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Španělsko vyhrálo nad Ruskem 3:0 a postupuje do finále Eura

Vídeň - Druhým finalistou se na letošním mistrovství Evropy stalo Španělsko. Zvítězilo nad Ruskem hladce 3:0, všechny góly padly po přestávce. První gól vstřelil v 50. minutě Xavi, druhý přidal 17 minut před koncem střídající Güiza a o závěrečný gól se postaral Silva. Güiza, který byl nejlepším střelcem uplynulé sezony španělské ligy, skóroval na turnaji podruhé. Xavi se Silvou se naopak v tomto zápase prosadili poprvé.

Zápas Španělska s Ruskem
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Již po půlhodině hry ze hry odstoupil nejlepší střelec šampionátu David Villa, který tak nerozšířil svou sbírku čtyř branek. Mezi střelce se nezapsal ani třígólový Roman Pavljučenko, pro kterého stejně jako pro ostatní Rusy šampionát skončil a na střeleckou korunu nezaútočí.

Hiddink: Španělům se podařilo nás unavit

Ruský trenér Guus Hiddink přiznal, že jeho tým dnes na Španělsko znovu neměl. Podobně jako ve skupině prohrál s týmem z Pyrenejského poloostrova i v semifinále Eura tříbrankovým rozdílem. "Prohráli jsme s úžasným španělským týmem. Jejich záměrem bylo nás unavit a v druhém poločase jsme nebyli schopni tomu zabránit. Střetli jsme se s opravdu silným protivníkem, který si zasloužil vyhrát," uvedl Nizozemec na ruské lavičce.

Vystoupení svých svěřenců na turnaji ale hodnotil pozitivně. "Jistě, jsem zklamaný výsledkem, na to, čeho jsme dosáhli, však můžeme být pyšní. Třetí místo na šampionátu je neskutečný úspěch," dodal Hiddink.

Španělský kouč Luis Aragonés zářil spokojeností. "V prvním poločase bylo velmi těžké uvolnit se a prosadit se. Po pauze jsme se našli. Myslím, že druhý poločas byl z naší strašně opravdu mimořádný a neobyčejný," pochvaloval si nejstarší kouč na turnaji.

Villa si natáhl sval, turnaj pro něj skončil

Na finále bude chybět zraněný kanonýr David Villa. Autor čtyř branek na šampionátu si v dnešním semifinále proti Rusku natáhl při zahrávání volného kopu sval a podle trenéra Luise Aragonése nebude do nedělního zápasu v pořádku.

"Villa přijde o finále. Není to vážné, ale finále nestihne. Má to natažené," řekl kouč bezprostředně po výhře 3:0 nad Ruskem. Villu vystřídal ve 34. minutě Cesc Fabregas a byl u všech tří branek španělského mužstva. Villa se na turnaji blýskl především v úvodním utkání s Ruskem ve skupině, v němž dal hattrick.

"Stojí proti námi protivník zvaný Německo. To bude obrovsky těžký úkol. Bude to velmi zajímavé," dodal Aragonés. Na první španělské finále na velké akci od roku 1984 se těšil i záložník Andrés Iniesta. "Je to neuvěřitelné, že jsme postoupili tak daleko. Finále proti Německu pro mě osobně bude největším zápasem v životě," uvedl.

##ANIMACE:EURO2008:301##
##ANIMACE:EURO2008:302##
##ANIMACE:EURO2008:303##


Tabulka střelců:

4 - David Villa (Španělsko),
3 - Lukas Podolski (Německo), Hakan Yakin (Švýcarsko), Roman Pavljučenko (Rusko), Semih Sentürk (Turecko),
2 - Wesley Sneijder, Robin van Persie, Ruud van Nistelrooij (všichni
Nizozemsko), Arda Turan, Nihat Kahveci (oba Turecko), Zlatan Ibrahimovic (Švédsko), Bastian Schweinsteiger, Michael Ballack, Miroslav Klose (všichni Německo), Ivan Klasnič (Chorvatsko), Andrej Aršavin (Rusko), Daniel Güiza (Španělsko),
1 - Luka Modrič, Dario Srna, Ivica Olič (všichni Chorvatsko), Giovanni van Bronckhorst, Arjen Robben, Dirk Kuijt, Klaas Jan Huntelaar (všichni Nizozemsko), Pepe, Raúl Meireles, Deco, Cristiano Ronaldo, Ricardo Quaresma, Nuno Gomes, Hélder Postiga (všichni Portugalsko), Konstantin Zyrjanov, Dmitrij Torbinskij (oba Rusko), Cesc Fábregas, Fernando Torres, Ruben de la Red, Xavi, David Silva (všichni Španělsko), Václav Svěrkoš, Libor Sionko, Jan Koller, Jaroslav Plašil (všichni ČR), Petter Hansson (Švédsko), Roger Guerreiro (Polsko), Ivica Vastic (Rakousko), Christian Panucci, Andrea Pirlo, Daniele De Rossi (všichni Itálie), Adrian Mutu (Rumunsko), Thierry Henry (Francie), Angelos Charisteas (Řecko), Ugur Boral (Turecko), Philipp Lahm (Německo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články