Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lavičkovi vyšla proti Slovácku sázka na mládí

Uherské Hradiště - Šest hráčů ve věku mezi dvaceti až dvaadvaceti hráči zařadil trenér Sparty Vítězslav Lavička do základní sestavy proti Slovácku. Sázka na mládí dokonale vyšla, první dva góly vstřelili jednadvacetiletí David Pavelka a albánský talent Bekim Balaj, třetí gól přidal dvaadvacetiletý Josef Hušbauer a poslední z penalty o dva roky mladší Kadlec.

A to ještě hráli ve středové řadě stejně staří Jiří Skalák a Pavel Kadeřábek. "Pomohly nám dva rychlé góly," poznamenal po utkání Skalák, který si připsal na své konto teprve druhý ligový start. "Zápas zase tak jednoznačný, jak napovídá výsledek, nebyl. Když jsme nechali soupeře snížit, tak byl náš výkon rozpačitý. Ale po třetím gólu Hušbauera se nám vrátil klid a druhý poločas jsme si pohlídali," popsal průběh utkání Skalák.

Autor třetí branky z trestného kopu Hušbauer přiznal, že Sparta po vstřelení čtvrtého gólu už šetřila síly a zápas se jen dohrával. V sestavě Sparty byli Hušbauer společně s Kadlecem určeni na případné pokutové kopy. "Domluvili jsme se s Kadlecem, že půjde kopat penaltu. Už dlouho nedal gól a potřeboval si vylepšit psychiku. Standardky jsou moje," usmíval se po zápase spokojený Hušbauer, kterého překvapilo, že brankář Melichárek na jeho střelu z trestného kopu nedosáhl. "Skalák před kopem dobře přeběhl nad míčem a brankáře trochu zmátl. Zřejmě mi to pomohlo," přemítal Hušbauer, v pátek premiérově povolaný do reprezentace před přípravným duelem na Ukrajině.

Svůj ligový debut ve Spartě si odbyl v dnešním utkání bývalý hráč Slovácka Pavelka, který příliš nepočítal s tím, že by mohl nastoupit. Připravoval se na utkání v B týmu. Ovšem po pohárovém zápase s Admirou ho trenér Lavička povolal do ligového týmu.

"Překvapilo mě, že jsem byl nominován. Uvažoval jsem, že bych se jel na utkání do Uherského Hradiště podívat. Nevím, zda měl trenér záměr mě postavit právě proti Slovácku, kde jsem hrával," poznamenal Pavelka, který sdělil trenérům i pár poznatků o Slovácku.

"Ovšem hlavní věci mají trenéři nastudované z videozáznamů," dodal Pavelka, který byl autorem první branky. "Padla po hezké akci po pravé straně. Já jsem jen před Trousilem lehce lízl míč. Prvních pětadvacet minut bylo Slovácko rozpačité. Po vstřelené brance si ale začali věřit. Jak dostali gól na 3:1, tak se položili. Jsou teď ve špatné situaci," uvedl Pavelka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články