Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dražice Cup

Juventus zdolal oslabenou Neapol a má italský Superpohár

Peking – Hráči mistrovského Juventusu se v Pekingu stali již popáté vítězi italského Superpoháru. Po prodloužení přehráli vítěze italského poháru Neapol, která dohrávala v oslabení o dva hráče. Na protest proti výkonu rozhodčího pak Neapolští bojkotovali slavnostní vyhlášení a hned po závěrečném hvizdu odešli do šaten. 

Juventus Turín
zdroj: ČTK/AP autor: Massimo Pinca

Neapol poslal do vedení ve 27. minutě Uruguayec Edinson Cavani, ale za deset minut vyrovnala letní posila Juventusu z Udine Ghaňan Kwadwo Asamoah. Těsně před přestávkou vrátil pátému týmu Serie A vedení Makedonec Goran Panděv, ale v 73. minutě hráči "Staré dámy" znovu vyrovnali z penalty, kterou proměnil Chilan Arturo Vidal.

Neapoli se nepovedl závěr utkání. Pět minut před koncem byl za údajnou urážku pomezního rozhodčího vyloučen Panděv a v nastavení musel ze hřiště po druhé žluté kartě také kolumbijský obránce Juan Zúňiga. Juventus si v početní převaze poradil a v nastaveném čase vstřelil dva góly. Do vlastní branky v 97. minutě zamířil Cristian Maggio, čtyři minuty po něm zdvojnásobil vedení turínského celku střídající Černohorec Mirko Vučinič.

S hráči "Juve" nemohl slavit trenér Antonio Conte, který v pátek dostal od disciplinární komise italského svazu desetiměsíční distanc za účast v sázkařském a korupčním skandálu. Na lavičce ho nahradil asistent Massimo Carrera. 

Juventus Turín - Neapol 4:2 po prodl. (1:2, 2:2)

Branky: 37. Asamoah, 74. Vidal z pen., 97. vlastní Maggio, 101. Vučinič - 27. Cavani, 40. Panděv. ČK: 85. Panděv, 90.+3 Zúňiga (oba Neapol). 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články