Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Hušbauer jede na Ukrajinu, v nominaci nároďáku nahradil Plašila

Praha - Sparťaň Josef Hušbauer se podívá s národním týmem na Ukrajinu. Mladý záložník nahradil v nominaci na středeční přípravné utkání s východoevropským týmem zraněného Jaroslava Plašila. "Abych řekl pravdu, moje výkony teď nejsou zrovna ideální, ale jsem strašně rád, že jsem se do nominace nakonec dostal," raduje se Hušbauer, který se při absenci sparťanského kapitána Marka Matějovského snaží plnit v letenském týmu roli tvůrce hry.

Třicetiletý Plašil, účastník tří mistrovství Evropy a jednoho světového šampionátu, se trenérovi Michalu Bílkovi omluvil kvůli problémům s Achillovou šlachou. Krom Plašila bude národnímu týmu chybět i kapitán Tomáš Rosický. Reprezentace tak na Ukrajině nastoupí s výrazně obměněnou zálohou.

Velká šance se tak otevírá pro Hušbauera. Jednadvacetiletý záložník se v loňské sezoně zařadil mezi klíčové muže Sparty a nyní může rozšířit svoji sbírku třiceti šesti reprezentačních startů, které nasbíral v juniorských výběrech.

"Když se ohlédnu rok zpátky, je pro mě nominace do národního týmu neuvěřitelná věc. V Baníku jsem vysedával na lavičce, nevěděl jsem, co se mnou bude, a teď hraju v základní sestavě Sparty, a dokonce se podívám i do reprezentace," řekl pro web Sparty Hušbauer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články