Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň hájí proti Chorzowu vedení 2:0

Plzeň - Uhájit nadějné vedení 2:0. Před takovým úkolem stojí fotbalisté Plzně v domácí odvetě 3. předkola Evropské ligy s Ruchem Chorzów. Nehodlají však jen bránit výsledek ze soupeřova hřiště, ale chtějí si připsat už desáté vítězství v předkolech evropských pohárů v řadě. Plzeň v předkolech naposledy ztratila před dvěma lety s Besiktasem Istanbul, když ve 3. předkole na jeho hřišti prohrála 0:3. Od té doby ale devětkrát vyhrála s celkovým skóre 25:6. Proto hráči věří, že navážou na výkon z Chorzowa a doma nezaváhají. Duel začne ve 20:00 před vyprodaným hledištěm.

"Nesmíme to brát za rozhodnutý výsledek, protože rozhodnuto není. Poláci nepřijedou odevzdaní. Stačí gól a budou zpátky ve hře. Navíc to není špatný soupeř. Musíme hrát, jako by to bylo 0:0, a chtít vyhrát. Ne jen bránit vedení," řekl brankář Petr Bolek.

Plzeň v Chorzowě herně dominovala a svou převahu nakonec zužitkovala góly Štípka a Ďuriše. Trenéra Pavla Vrbu až překvapilo, jak jeho svěřenci soupeře chvílemi přehrávali. Přesto také varuje, že ještě nic rozhodnuto není. "Ruch je soupeř kvalitní, a proto jsem nečekal, že budeme na hřišti až tak dominovat. Byli jsme lepší a vyhráli jsme zaslouženě. Ale musíme to potvrdit i doma," vyzdvihl Vrba.

Chorzów však musí k postupu vstřelit minimálně tři góly, nebo dva a žádný neinkasovat, aby se šlo do prodloužení. "To je pro nás samozřejmě výhoda. Ruch musí hrát ofenzivně a to by nám mělo vyhovovat. V našich silách určitě je zvládnout odvetu podobně jako zápas v Chorzowě," dodal Vrba.

Trenér Vrba už bude mít k dispozici útočníka Marka Bakoše, který v předchozích třech zápasech předkol absentoval kvůli disciplinárnímu trestu. I proto vzal slovenského střelce do Polska na předešlý zápas, aby před odvetou nastudoval soupeře. "Jejich obránci jsou tvrdí, drzí a nevyhýbají se nedovoleným zákrokům, které rozhodčí nevidí. Budu na to muset být připraven. Chci týmu pomoci vyhrát i doma, když jsem k té venkovní výhře přispěl alespoň fanděním," řekl Bakoš.

Příprava fotbalistů Plzně
zdroj: ČTK autor: Eret Petr

Chybět naopak budou zranění leví záložníci Martin Zeman, Edgar Malakjan a stoper Marián Čišovský. Na straně Ruchu do hry znovu nezasáhne český útočník Pavel Šultes, který má poraněný kotník.

Plzeň sice v lize o víkendu zaváhala, když jen remizovala s Jihlavou, ovšem jinak se může především na svém hřišti pyšnit velmi dobrou bilancí: ve Štruncových sadech neinkasovala už šest utkání a všechna vyhrála. Naposledy doma padla v březnu s Olomoucí. Od té doby v 15 soutěžních duelech inkasovala jen čtyři góly.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň se představí před vyprodaným stadionem
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články