Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Villa je fit a nastoupí v přípravě proti Manchesteru

Barcelona - Fotbalový útočník David Villa je osm měsíců po zlomenině nohy opět připravený hrát. Nový kouč Barcelony Tito Vilanova třicetiletou oporu španělské reprezentace nominoval na středeční přípravný zápas proti Manchesteru United a páteční duel s Dinamem Bukurešť. Villa si kvůli zranění na letošním evropském šampionátu nezahrál.

David Villa
zdroj: isifa/EFE autor: ANDREU DALMAU

"Vypadá to, že se po těžkém zranění a dlouhé léčbě znovu dostává do formy. Jsem rád, že je zpátky v tréninku, protože je pro nás hodně důležitý," prohlásil Andrés Iniesta, Villův spoluhráč z Barcelony i španělské reprezentace. "Věříme, že se rychle vrátí zpátky a bude dělat to, co umí nejlépe - tedy střílet góly," dodal.

Villa, který je s 51 góly nejlepším střelcem historie španělské reprezentace, se do tréninku v Barceloně zapojil už v polovině července. Teď je připravený odehrát i testovací zápasy. Holeň si zlomil v polovině prosince v semifinále mistrovství světa klubů proti katarskému celku Al-Sádd.

Zraněný David Villa
zdroj: isifa/EPA autor: KIMIMASA MAYAMA

Přišel pak o zbytek sezony na klubové scéně a také o mistrovství Evropy, na němž Španělé obhájili titul. Villa na vítězném Euru v roce 2008 nechyběl, stejně jako o dva roky později na MS, kde k triumfu svého týmu pomohl pěti góly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články