Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Arbitráž zrušila doživotní trest ve fotbale pro Bin Hammáma

Lausanne - Bývalý kandidát na prezidenta FIFA Mohamed bin Hammám uspěl s odvoláním proti trestu za korupci. Mezinárodní arbitráž CAS katarskému funkcionáři doživotní zákaz působení ve fotbale kvůli nedostatku důkazů zrušila, současně však uvedla, že není přesvědčena o jeho nevinně.

Sepp Blatter a Mohamed bin Hammám
zdroj: AP autor: Lai Seng Sin

"Provinění nebylo prokázáno, vyšetřování ze strany FIFA navíc podle nás nebylo dokončeno a neobjasnilo všechna 'hluchá' místa v případu. Náš nález však nepotvrzuje nevinnu pana Bin Hammáma," citovala z prohlášení arbitrážního soudu agentura AP s tím, že tříčlenná komise hlasovala 2:1 ve prospěch katarského funkcionáře.

Doživotní distanc Bin Hammám dostal loni v červenci za to, že se snažil za 40 000 dolarů koupit hlasy voličů z karibské oblasti před volbou do čela mezinárodní federace FIFA. Když jeho korupční jednání vyšlo najevo, ještě před volbou svou kandidaturu stáhl a křeslo udržel Sepp Blatter.

Bin Hammám, který obvinění striktně odmítl, kvůli trestu přišel o místo v čele Asijské fotbalové konfederace (AFC) a ve výkonném výboru FIFA. Navzdory verdiktu CAS se do funkcí zatím vrátit nemůže, protože třiašedesátiletý Katařan byl po nedávném auditu asijské konfederace opět obviněn z korupce a finančních podvodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články