Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Francouzskou enklávu v Arsenalu doplní střelec Giroud

Londýn - Do londýnského Arsenalu přestupuje nejlepší střelec loňského ročníku francouzské ligy Olivier Giroud z Montpellier. Oficiální podpis smlouvy dnes potvrdil web Arsenalu s tím, že hráč se s klubem dohodl na podmínkách už v pondělí a dnes absolvoval zdravotní testy. Giroud se tak stane šestým Francouzem v týmu "kanonýrů". Montpellieru v minulé sezoně pomohl k zisku titulu svými 21 brankami.

Giroud slaví titul s Montpellierem
zdroj: Sipa autor: Vincent Damourette

Šestadvacetiletý Giroud se k týmu připojí od července. Jeho krajan a hlavní kouč Arsenalu Arsene Wenger na novém střelci oceňuje hlavně fyzickou připravenost, hru hlavou a poctivý přístup ke hře. "Jsme nadšeni, že je Olivier s námi v týmu. Pomůže nám ještě vylepšit náš útočný projev v příští sezoně," uvedl Wenger.  

Sám Giroud přiznal, že o angažmá v Arsenalu snil už odmala. "Vždycky jsem obdivoval Arsenal pro jeho historii a pověst, nyní doufám, že se budu moci podílet na dalším úspěchu týmu. Už dlouho se mi líbila filosofie, kterou do Arsenalu přinesl kouč Wenger," řekl útočník. Na Emirates Stadium tak rozšíří řady francouzských spoluhráčů - Laurenta Kościelnyho, Bacaryho Sagny, Sebastiena Squillaciho, Aboua Diabyho a Francise Coquelina.

Giroud se tak stal po Lukasi Podolském druhou posilou londýnského klubu, který se také zajímá o dalšího francouzského reprezentanta Yanna M'Vilu. Příchod druhého útočníka do klubu během letní pauzy však zároveň posiluje spekulace, že by mohlo jít o náhradu za kapitána Robina van Persieho. Nizozemský útočník ještě nepodepsal novou smlouvu a na jeho rozhodnutí zatím klub čeká.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články