Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalisté Montpellieru jsou poprvé v historii mistry Francie

Paříž - Fotbalisté Montpellieru se stali poprvé v třiadevadesátileté historii klubu francouzskými mistry. Vedení v tabulce před Paris St. Germain uhájili v posledním kole díky vítězství 2:1 v Auxerre, kde se domácí fanoušci postarali házením předmětů na hřiště o opakované přerušení zápasu.

Fotbalisté Montpellieru slaví
zdroj: ISIFA

Montpellier vyhrál ligu o tři body před bohatým PSG, které dnes mělo ještě teoretickou šanci na titul. Svůj úkol splnilo, zvítězilo 2:1 v Lorientu, ale muselo doufat v porážku Montpellieru. S lídrem to skutečně ze začátku nevypadlo moc dobře, neboť od 20. minuty prohrával po gólu Kapa. O dvanáct později však vyrovnal Utaka a za tohoto stavu byl Montpellier virtuálním mistrem.

Pak ale začali řádit příznivci domácího Auxerre, kteří před začátkem druhého poločasu zaházeli hřiště tenisovými míčky, toaletním papírem a rajčaty a zahnali hráče do tunelu. Start druhé půle se opozdil o pět minut a další pětiminutové přerušení následovalo brzy poté, co týmy začaly hrát. K největšímu řádění došlo zhruba deset minut před koncem. Poté, co fanoušci místního sestupujícího klubu začali na trávník házet i světlice, zasáhla proti nim policie a nechala část tribuny vyklidit.

Ve zbývajících deseti minutách pak ještě Utaka pojistil druhým gólem vítězství a zisk titulu, díky němuž si Montpellier spolu s PSG zahraje Ligu mistrů. Loňský mistr Lille jde do předkola, v Evropské lize budou startovat čtvrtý Lyon a páté Bordeaux s českým reprezentantem Jaroslavem Plašilem. Spolu s Auxerre sestoupily Dijon a Caen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články