Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Šmicer vystavil sto svých nejvzácnějších fotbalových dresů

Praha - Jedním z největších sběratelů fotbalových dresů mezi českými internacionály je bezesporu Vladimír Šmicer. Vicemistr Evropy a vítěz Ligy mistrů vybral ze své sbírky sto nejvzácnějších kousků a vystavil je na radnici v Dolních Chabrech.

Vladimír Šmicer
zdroj: ČT24

Slavia, Lens, Liverpool a Bordeaux - v těchto týmech strávil Šmicer sedmnáct let své profesionální fotbalové kariéry. I proto nasbíral spoustu cenných artiklů. "Když jsem začínal a hrál za menší kluby, dresů tolik nepřibývalo. Když jsem šel výš, tak už to bylo lehčí. Dres Liverpoolu chtěli všichni," dodal bývalý český reprezentant, který s týmem z Merseyside vyhrál i nejcennější pohár - Ligu mistrů.

Šmicer hodlá vystavit i několik opravdu raritních kousků. Například vítězný z památného finále Eura v roce 1996, který díky porážce od Německa nikdy nevybalil. Některé z dresů mají pro manažera reprezentace emoční hodnotu. "Na mistrovství Evropy jsem například po pamtáném zápase s Nizozemím dostal dres od Rafaela Van der Vaarta," uvedl.

Do sbírky zapadly i některé dresy, které byly u vítězství Vladimíra Šmicra například v poháru UEFA nebo ve francouzské lize.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články