Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Mourinho: Jsem na Real hrdý. Superlidé existují jen ve filmech

Madrid - Proměnil 25 pokutových kopů v řadě, z toho 13 v této sezoně, při tom nejdůležitějším ale Cristiano Ronaldo ve středu večer selhal. Přispěl tak k tomu, že fotbalisté Realu Madrid prohráli penaltový rozstřel s Bayernem Mnichov a přišli o finále Ligy mistrů. Napodobil svého největšího rivala v boji o post nejlepšího fotbalisty světa Lionela Messiho, který rovněž neproměněnou penaltou připravil Barcelonu o finále. I tak ale podali hráči Realu dle trenéra Mourinha fantastický výkon, za který na ně může být hrdý. "Každý dělá chyby, superlidé existují pouze ve filmech. Nejhlasitěji kritizují ti, kteří jsou vyčerpaní po vystoupání dvou pater a nutně potřebují výtah," uvedl kouč.

Trenér Realu José Mourinho
zdroj: ISIFA

Přitom během utkání Ronaldo zářil. Nejprve dal penaltu nařízenou za ruku Davida Alaby a pak přesnou střelou po zemi skóroval podruhé. Bayern ale rovněž z penalty snížil a vybojoval prodloužení a následné penalty. V nich měl Ronaldo své spoluhráče uklidnit první proměněnou penaltou, ale brankář Manuel Neuer ho vychytal. Poté neuspěli ani Kaká a Sergio Ramos a Bayern slavil postup.

Ronaldo dal vzpomenout na finále Ligy mistrů 2008, kdy ještě v dresu Manchesteru United neuspěl v rozstřelu proti Petru Čechovi. Manchester však i bez jeho penalty tehdy vyhrál. Od přestupu do Realu byl Ronaldo při penaltách bezchybný, až do středy.

"Rozhodně na něj ale nemůžeme svalovat vinu. I Cristiano musí někdy selhat. Po dvou hodinách zápasu hraného v maximálním nasazení je jasné, že není lehké proměnit penaltu," bránil svou hvězdu trenér José Mourinho. "Navíc se můžeme bavit o tom, jestli Ronaldo penaltu zahodil, nebo zda mu ji skvěle chytil Neuer," dodal.

José Mourinho: Je mnohem těžší hrát takový zápas, když bojujete o ligový titul a když v takové pozici nejste. Finále bude soubojem pátého týmu Premier League a vicemistra Bundesligy. Obě mužstva o víkendu hrála s béčkem, zatímco Real Madrid a Barcelona proti sobě stanuly v nejdůležitějším utkání španělské ligy.

Ronaldo přesto prožil z osobního pohledu nejvydařenější sezonu Ligy mistrů v kariéře. Deseti góly v deseti zápasech si vytvořil své maximum, kterým dosud bylo osm branek právě ze sezony 2007/08, kdy slavil s Manchesterem celkový triumf.

Zklamání prožíval ale i Sergio Ramos, který svou penaltou mohl vrátit Real do hry. Jenže přestřelil a Bayern vzápětí rozhodl. "Přesto kdybych měl jít zítra kopat penaltu ve stejné situaci, šel bych znovu. Musíte si věřit a já si věřil. Bohužel to nevyšlo," litoval Ramos.

Real podle něj nechal na hřišti duši i srdce. "Ale nestačilo to a pak jsme měli smůlu. Bayern byl při penaltách lepší, tak postoupil. Život jde dál a my se musíme připravit na příští zápas se Sevillou, abychom získali titul, a příští rok to zkusit znovu," dodal španělský obránce.

Je nám líto, video expirovalo.
Penaltový rozstřel
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články