Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kvalifikace na MS mužů 2025

Schalke se pokusí v Bilbau smazat domácí prohru 2:4

Praha - Fotbalisté Schalke mají před sebou těžký úkol, v odvetě čtvrtfinále Evropské ligy se na hřišti Athletiku Bilbao pokusí smazat vysokou porážku 2:4 z úvodního domácího zápasu. V dalších třech utkáních budou hostující celky hájit nevyzpytatelná domácí vítězství 2:1. Valencie bude chtít těsnou ztrátu s Alkmaarem smazat v domácím utkání, které bude řídit český rozhodčí Pavel Královec. Zápas vysílá od 20:50, přímým přenosem vysílá ČT4 a náš web.

Klaas-Jan Huntelaar
zdroj: AP

Svěřencům trenéra Unaie Emeryho se doma na Mestalle daří a v posledních osmi zápasech evropských pohárů tady neprohráli. Hráči Alkmaaru naopak zvítězili jen v jednom z posledních sedmnácti venkovních zápasů. Obránce Vítor Ruiz věří, že tentokrát se Valencii podaří potvrdit herní převahu vítězstvím. "V Nizozemsku jsme byli mnohem lepším týmem, ale nedokázali jsme vyhrát. To musíme zvládnout ve čtvrtek a postoupit do semifinále," přál si třiadvacetiletý stoper.

Německý přemožitel Plzně z druhého kola soutěže nezvládl v Gelsenkirchenu závěrečnou čtvrthodinu, v níž od baskického mužstva třikrát inkasoval, a výrazně si zkomplikoval cestu mezi nejlepší čtyřku EL. Bilbao tak po vyřazení Manchesteru United sahá po skalpu dalšího silného mužstva. Spoléhat bude na bouřlivou atmosféru na stadionu San Mamés, kde nepoznalo přemožitele v sedmi utkáních evropských pohárů.

Pokud chce Schalke postoupit do semifinále, tak musí ve Španělsku vyhrát minimálně o tři branky. Podle nejlepšího střelce Evropské ligy Klaase-Jana Huntelaara musí německý tým spoléhat i na štěstí. "Pomohl by rychlý gól, možná penalta nebo vyloučení na straně Bilbaa. Šance nejsou velké, ale až do konce tady vždycky budou," uvedl nizozemský autor devíti gólů v soutěži.

Třetí španělský zástupce v soutěži Atlétiko Madrid bude chtít i v Hannoveru prodloužit vítěznou sérii v Evropské lize, která momentálně čítá osm zápasů. Německý celek však doma v evropských pohárech ze sedmi duelů ještě neprohrál. Podle hostujícího záložníka Tiaga Mendese bude klíčové, aby předloňský vítěz soutěže nemyslel na výhru z Madridu a odehrál utkání naplno. "Musíme do toho jít jako do každého normálního zápasu a jako vždy se snažit vyhrát. Musíme zapomenout na to, že máme v sérii nějaký náskok," nabádal portugalský fotbalista.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články