Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Otazník nad Baníkem. Klub ztratil záznam podezřelého utkání

Praha - Rozhodčí Tomáš Lakomý je v podezření, že dorostenecký zápas mezi Baníkem Ostravou a Slováckem pískal na objednávku sázkařského gangu. DVD záznam utkání, jenž by mohl vnést do případu nové světlo, však záhadně zmizel. Disk mělo vedení Baníku, jenže dnes je podle mluvčího Michala Otavy vše jinak. "My to dvdčko prostě nemáme," řekl České televizi. Ostravský klub si tak možná zadělal na velké problémy.

Fotbalové utkání
zdroj: ČT4

DVD by se momentálně hodilo jak Fotbalové asociaci ČR (FAČR), tak i policii, která se případem začne zabývat. Jenže přestože vedení Baníku tvrdilo, že záznam má, později otočilo. Podle Otavy je momentálně ve sportovním úseku přibližně deset lidí a DVD se tak prý ztratilo velice jednoduše: "Jeden to předal druhému, druhý třetímu...," popisuje mluvčí Baníku, jak s důležitým záznamem nakládali.

Bezpečnostní manažer Martin Synecký upozorňuje, že Baník by kvůli tomu mohl skončit až před disciplinární komisí. "Budeme na ně tlačit, aby nám disk předali," řekl serveru fotbalnaplno.cz. Pokud tak neudělají, vystaví se tím podle Syneckého velkému podezření, že něco nebo někoho chtějí zakrývat. "Pokud by klub odmítal spolupracovat na vyšetření kauzy, musel by nést následky," dodal.

Počínání sudího Lakomého
zdroj: ČT4

Fotbalová asociace chce v souvislosti s podezřením na korupci rázně zasáhnout. "Musíme udělat rázně tvrdé opatření. Protože veřejnost to očekává. Není to normální situace," řekl šéf FAČR Miroslav Pelta.

V duelu, který se hrál 16. března, nastavoval Lakomý téměř dvanáct minut, nařídil tři penalty, přičemž tu poslední odpískal jen několik vteřin před koncem. Tým z Uherského Hradiště prohrával s Baníkem po poločase 1:3, v závěru ale vyrovnal na konečných 3:3.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články