Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kouč Schalke: Hráči nedali do zápasu sto procent

Gelsenkirchen (Německo) - Fotbalisté Athletiku Bilbao pokračují v suverénní jízdě Evropskou ligou. Po vyřazení Manchesteru United mají blízko k tomu, aby přešli také přes Schalke, které v úvodním čtvrtfinále porazili na jeho hřišti 4:2 a připravili mu první porážku v soutěži. Trenér německého týmu Huub Stevens byl zklamaný přístupem některých svých svěřenců.

Fotbalisté Bilbaa se radují z výhry
zdroj: AP

"Pokud nedají všichni hráči do zápasu sto procent, tak je obtížné udržet krok s tak dobrým týmem. Měli jsme štěstí, že jsme otočili z 0:1 na 2:1, ale od té chvíle jsme měli hrát chytřeji," uvedl nizozemský kouč, jehož mužstvo vyřadilo ve 2. kole Evropské ligy Plzeň.



Trenér Bilbaa Marcelo Bielsa považoval za klíčové, že jeho hráči dokázali ustát několik nebezpečných útoků domácích a v posledních sedmnácti minutách otočili utkání třemi góly ve svůj prospěch. "Pokud hraje Schalke dopředu, tak je smrtící, takže jsme měli velké problémy ubránit jejich ofenzivu. Nejprve nás zaskočili, ale v druhém poločase jsme se přesvědčili, že s nimi můžeme hrát a v závěru jsme se gólově prosadili," řekl chilský kouč, o kterého má prý velký zájem Inter Milán.

Útočník Schalke Klaas-Jan Huntelaar litoval, že za stavu 2:3 trefil pouze tyč. "Pokud by to tam spadlo, tak by se zápas vyvíjel úplně jinak. Bilbao však využilo svých šancí z protiútoků, protože jsme to vzadu příliš otevřeli," uvedl s devíti góly nejlepší střelec soutěže. Postup do semifinále však ještě nepovažuje za zcela ztracený. "V Bilbau musíme dát všechno do útoku a vstřelit co nejvíc branek," řekl Huntelaar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články