Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparta se utká s Boleslaví, Olomouc jde na Baník

Praha - Fotbalový Pohár České pošty se přehoupl do své čtvrtfinálové části. Dnes se k prvním duelům postaví už jen prvoligové celky. Šlágrem bude utkání obhájce prvenství Mladé Boleslavi s lídrem ligové tabulky Spartou. Dojde také na souboj dvou celků bojujících o záchranu v lize mezi Olomoucí a Ostravou. Utkání Mladá Boleslav - Sparta sledujte v přímém přenosu od 15:55 na ČT4 a webu sportzive.cz.

Mladá Boleslav v cestě za obhajobou pohárového triumfu vyřadila Plzeň a nyní ji čeká další obtížná překážka. "Přes Plzeň jsme postoupili zaslouženě a teď to budeme chtít potvrdit. Pohár je pro nás důležitý směrem k postupu do evropských pohárů, ale není to tak, že vsázíme jen na něj. Cesta do finále je totiž doslova zarubaná, což dokazuje, že už teď máme Spartu," řekl trenér Miroslav Koubek, jehož svěřenci v poháru neprohráli už 10 zápasů v řadě.

Sparta sice v lize útočí na titul, ale tradičně si dává za cíl získat obě hlavní české trofeje. Proto neplánuje dát více prostoru náhradníkům. "Chceme být úspěšní v lize i v domácím poháru, který nebereme na lehkou váhu. I když honíme dva zajíce, není důvod, abychom dělali razantní změny v sestavě. I kdybychom se dostali do finále poháru, na jaře to obnáší 19 zápasů, což se dá v jedné sestavě zvládnout," uvedl trenér Martin Hašek.

Vítěz souboje mezi Mladou Boleslaví a Spartou se v semifinále utká s lepším z duelu mezi Českými Budějovicemi a Jabloncem. Především pro Severočechy je pohár hodně důležitý, protože v lize je jejich šance na umístění do třetího místa po poslední porážce od Plzně už hodně malá. 

Podobně se na pohár dívají i v Teplicích, které rovněž na pohárovou Evropu v lize nedosáhnou. Ani Liberec však nehodlá pohár odstavit na vedlejší kolej kvůli honbě Sparty v boji o titul. "Pohár bereme stejně vážně jako ligu. Je to prestižní soutěž," řekl trenér Jaroslav Šilhavý, jehož svěřenci nedali v Teplicích gól už 805 minut.


Poslední utkání přinese moravské derby mezi Olomoucí a Baníkem Ostrava. Souboj bude o to prestižnější, že oba celky jsou hlavními konkurenty v boji o záchranu v lize. Přesto nehodlají pohár vzdát a chtějí postoupit. "Pro nás je hlavní cíl záchrana v první lize, ale já jsem bral i pohár vždycky stejně vážně jako jiná mistrovská utkání. Chceme si vytvořit dobrou výchozí pozici pro odvetu a postoupit," řekl trenér Sigmy Petr Uličný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články