Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Plzeň chce odčinit domácí ztráty, Liberec čeká rozjetá Olomouc

Praha - Fotbalisté Plzně v týdnu vypadli z Poháru České pošty a po dvou domácích zaváháních v lize už nechtějí ve víkendovém šlágru 21. kola na hřišti Jablonce dopustit další klopýtnutí, které by jim mohlo zkomplikovat cestu do příštího ročníku evropských pohárů. S Viktorií drží bodový krok čtvrtá Mladá Boleslav, která v neděli hostí střelecky strádající Příbram. Druhý Liberec chce na hřišti na jaře neporažené Olomouce pokračovat ve stíhání vedoucí Sparty.

Mistrovská Plzeň v posledních třech soutěžních duelech ani jednou nevyhrála a po vypadnutí z domácího poháru s Mladou Boleslaví se poprvé od červencového vstupu do předkola Ligy mistrů bude soustředit už pouze na ligu.

Západočeši sice v 19. kole vyhráli šlágr na Spartě, domácí remíza 1:1 s Duklou a hlavně šokující nedělní debakl 0:4 s Olomoucí jim ale hodně zkomplikovaly pozici. "Jsme zklamaní z těch domácích zápasů. Naopak venkovní zápasy nám vyšly a doufám, že v tom budeme pokračovat. Po vyřazení z poháru se soustředíme jen na ligu a musíme udělat vše pro to, abychom se umístili na příčkách znamenajících postup do pohárové Evropy. K tomu je třeba zvládnout duel s Jabloncem," uvedl plzeňský kouč Pavel Vrba.

O hodně jde i Severočechům, kteří po třech remízách za sebou ztrácejí na soupeře čtyři body. "Pokud se chceme vrátit do bojů o evropské soutěže, nesmíme prohrát," řekl jablonecký trenér František Komňacký.

Oba trenéři čekají útočný duel, což naznačují i statistiky. Potkají se první a třetí nejproduktivnější tým ligy a také půjde o souboj nejlepších střelců domácího Davida Lafaty (20 gólů) a plzeňského Marka Bakoše (12 branek). Hosté budou chtít potvrdit, že se jim proti Baumitu daří - prohráli jediný z posledních deseti vzájemných soubojů.

Mladá Boleslav vyřadila Plzeň z domácího poháru a teď má v případě klopýtnutí Západočechů v Jablonci také možnost přeskočit Viktorii v ligové tabulce. Středočeši doma hodlají proti Příbrami potvrdit, že už zapomněli na nešťastnou sobotní porážku 1:2 v Liberci, kde ještě na začátku nastavení sahali po třech bodech.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Jablonec - Plzeň

S Olomoucí se musí počítat

Mladoboleslavští před svými diváky zvítězili v lize pětkrát za sebou a teď k nim přijíždí soupeř, který ve čtyřech jarních duelech neskóroval. Kouč Miroslav Koubek ale Příbram nepodceňuje. "Jejich skóre 0:2 je zavádějící, protože měli hodně šancí, ale nedali je. Takže před Příbramí zvedám varovný prst. Jsou hodně kousavý soupeř," uvedl.

Druhý Liberec po zázračném obratu s Mladou Boleslaví odčinil porážku v Teplicích a stále se drží tři body za vedoucí Spartou. V sobotu ale čeká Slovan těžká zkouška v Olomouci. Hanáci po nedělním triumfu 4:0 v Plzni protáhli šňůru bez porážky na pět kol a Liberec doma zdolali čtyřikrát po sobě při skóre 9:1.

"V Plzni hráči Sigmy překvapili a celý fotbalový národ viděl, že se s Olomoucí musí počítat. Doufejme, že se její hráči vystříleli," podotkl s úsměvem liberecký kouč Jaroslav Šilhavý, který na sklonku aktivní kariéry v roce 1999 působil pod nynějším olomouckým trenérem Petrem Uličným na Žižkově.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články