Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kouč ruských fotbalistů: Můžeme hodně dokázat

Praha - V solidní formě se ve středečních přípravných zápasech představili soupeři českých fotbalistů v základní skupině červnového mistrovství Evropy. Důvod k radosti měl především ruský kouč Dick Advocaat, který si hodně pochvaloval výhru 2:0 v Dánsku. Poláci si cenili remízy 0:0 se silným Portugalskem, jen řecký trenér Fernando Santos čekal od svých svěřenců proti Belgii víc.

Dánsko - Rusko
zdroj: Getty Images

Rusové, s nimiž český tým rozehraje Euro, vyslali svým soupeřům varování. Zápas v Dánsku jasně ovládli a rozhodli ho dvěma góly už do přestávky. "Vyhráli jsme nad týmem, který vždy bojuje o výsledek až do poslední minuty. Bylo důležité vidět, v jakém stavu jsou naši hráči," řekl Advocaat.

Nadchla ho hlavně úvodní pasáž, ve které Rusové získali brzké vedení. "Prvních dvacet minut vypadalo skvěle. Kontrolovali jsme zápas, drželi jsme míč a nedali jsme soupeři šanci. Pokud budeme hrát jako v prvních dvaceti minutách, můžeme toho na Euru hodně dokázat," prohlásil nizozemský kouč, jemuž udělal radost výkon útočníka Andreje Aršavina. Ruský kapitán si připsal gól a asistenci.

To řecký trenér Santos má po středeční rozpačité remíze 1:1 s Belgií více zamotanou hlavu. Mistři Evropy z roku 2004 sice rychle vedli, hosté ale ještě do poločasu srovnali a přežili i poslední půlhodinu o deseti. "Prvních deset, patnáct minut bylo dobrých, ale pak se nám nedařilo držet Belgičany na uzdě a přenechali jsme jim iniciativu. Měli jsme něco vytěžit z přesilovky. Většinu času jsme nehráli, co jsme chtěli. Potřebujeme zapracovat na mnoha věcech," připustil Santos.

Ve Varšavě se měsíc po slavnostním otevření dočkal oficiální zápasové premiéry nový stadion pro Euro a Poláci ho pokřtili cennou remízou 0:0 s Portugalskem. Přitom jim chyběla zraněná hvězda Dortmundu Robert Lewandowski. "Portugalsko bylo v plné síle. Co bychom mohli udělat lépe? Vstřelit góly, samozřejmě," řekl polský trenér Franciszek Smuda. "Celkově to byl dobrý debut na nové půdě," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články