Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

AC Milán po derby s Juventusem spílá rozhodčímu

Řím - Fotbalisté AC Milán si po sobotním šlágru italské ligy s Juventusem hlasitě stežují na rozhodčí. Za stavu 1:0 pro Rossoneri totiž sudí přehlédli, jak míč po střele Sulleye Muntariho přešel brankovou čáru. Hostující brankář Gianluigi Buffon míč jednoznačně vyrazil až poté, co byl celým objemem v brance. Na druhé straně však rozhodčí posléze chybně neuznali gól pro domnělý ofsajd ani turínskému mužstvu. Turín tak až sedm minut před koncem vyrovnal na konečných 1:1. 

Fotbalisté AC Milán
zdroj: AP

"Byl to jasný gól a je neuvěřitelné, že nebyl uznán. Tahle chyba může rozhodnout o titulu," durdil se v rozhovoru pro televizní stanici Sky Sports brazilský útočník Robinho. Trenér Juventusu Antonio Conte po utkání prohlásil, že sudí v zápase poškodili Turín úplně stejně jako Milán a dokonce se kvůli tomu pohádal s bývalým hráčem Milána a nyní komentátorem italské televize Zvonimirem Bobanem.

"Gól je gól. Nebo je snad náš méně hodnotný?" řekl. "Rozhodčí udělali dvě chyby, co k tomu říct. Jednou poškodili nás, jednou zase Milán. Doufejme, že se všechno na konci sezony vyrovná," dodal Conte. Milán má po remíze v čele Serie A na kontě 51 bodů, druhý Juventus o bod méně.

Milánští si přesto myslí, že poškozen byl především jejich tým. "Ale jsme silní a nebudeme to svádět na smůlu a neštěstí. Nevěřím, že by tady někdo pletichařil a chtěl Milán záměrně poškodit," dodal Berlusconi s tím, že právě kvůli takovým momentům, jako byla Muntariho neuznaná branka, potřebuje fotbal zavedení videorozhodčího. "Díky technologii by ubylo nespravedlnosti," poznamenal.

Brankář Juventusu Gianluigi Buffon si prý ani nevšiml, i když je to soudě dle opakovaných záběrů těžko uvěřitelné, že míč vyrazil až za brankovou čárou. "Všechno se stalo hrozně rychle. Ale i kdybych věděl, že míč byl za lajnou, rozhodčímu bych to určitě neřekl," prohlásil upřímně. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články