Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Plzeň v Teplicích třikrát prohrávala, ale po obratu slaví výhru

Praha - Fotbalisté Teplic v duelu 17. ligového kola s Plzní třikrát vedli, nakonec ale po obratu slaví tři body za výhru 4:3 Viktoria. Domácí Severočeši byli o krok napřed ještě čtvrt hodiny před koncem, kdy drželi náskok 3:2, úřadující šampioni odpověděli dvěma trefami svého nejlepšího kanonýra Bakoše, který stanovil konečné skóre. Západočeši tak zvládli generálku na čtvrteční odvetu 2. kola Evropské ligy na hřišti Schalke 04. V tabulce drží třetí místo, Teplice zůstanou sedmé.

Utkání Teplice - Plzeň
zdroj: ČTK

Hosté sice častěji drželi míč, ovšem Teplice díky přímočařejšímu tahu hrozily víc. Čajič po jednom z průniků Mahmutoviče ještě vyloženou příležitost pokazil slabou střelou, pět minut před pauzou už ale domácí slavili. Vondrášek z pozice zavánějící ofsajdem ukončil obléhání plzeňské branky pohotovou gólovou střelou.

Hosté ještě do poločasu zvládli rychlou odpověď, a když Ďuriš po Bakošově přiťuknutí vyrovnal, nazlobený teplický kouč Rada u lavičky jen zlostně nakopl nosítka. Jeho svěřenci mu rychle zvedli náladu po přestávce. Vachoušek už po třech minutách využil Dolejšovu nahrávku a šajtlí vrátil Teplicím vedení.



Jak rychle Plzeň reagovala na první teplický gól, to samé předvedla i po změně stran. Tentokrát už po třech minutách domácí nezachytili signál po trestném kopu a Pilař vrátil do branky míč, který neudržel brankář Grigar. Strhující zápas ve druhém poločase nabídl nevšední podívanou i velké zvraty. Teplice ještě v 75. minutě strhly vedení potřetí na svoji stranu, když Mahmutovič potrestal chybu brankáře Čecha, jenž nedokázal zkrotit ránu Dolejše, posily z druholigové Jihlavy.

Plzeň se nevzdala ani napotřetí a dokonce Teplice ochromila obratem. Hrdinou Viktorie byl slovenský útočník Bakoš. V 78. minutě se blýskl přesnou trefou z přímého kopu a za tři minuty skóroval znovu, i když mu pomohla teč stopera Rosy. Bakoš zaokrouhlil svůj ligový střelecký účet v této sezoně na deset branek a Plzeň, která nechala zapomenout na poslední dvě ligové prohry venku, pojede do Gelsenkirchenu s lepší náladou.

FK Teplice - Viktoria Plzeň 3:4 (1:1) Branky: 40. Vondrášek, 48. Vachoušek, 75. Mahmutovič - 78. a 81. Bakoš, 45. Ďuriš, 53. Pilař. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Chytil. ŽK: Mahmutovič (Teplice). Diváci: 3350. TEPLICE: Grigar - Vondrášek, Lukáš, Rosa, Matula (87. Smejkal) - Dolejš, Ljevakovič, Vachoušek, Čajič (84. Jindráček), Vůch (90. Stožický) - Mahmutovič. Trenér: Rada. PLZEŇ: Čech - Rajtoral, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida (87. Ševinský) - Ďuriš, Kolář (82. Wágner), Pilař (90. Hora) - Bakoš. Trenér: Vrba.

Fotbalisté Mladé Boleslavi zvládli vstup do jarní části první ligy, když porazili Baník Ostrava 2:1. Středočeši si v součtu s podzimní částí připsali čtvrtou domácí výhru za sebou a nad Slezany zvítězili popáté z posledních sedmi zápasů.

Mladá Boleslav se od úvodního hvizdu podle očekávání soustředila na ofenzivu. Ve 26. minutě se po chybě domácího stopera Dimitrovského dostal za obranu Vašenda, brankáře Millera ale neohrozil a hned z protiútoku se domácí radovali. Fillo si v pokutovém území obhodil Frydrycha, ten ho fauloval a nařízenou penaltu proměnil Kulič střelou do protipohybu gólmana.

Utkání Ostrava - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Ve 35. minutě už domácí vedli o dvě branky. Krásnou akci před pokutovým územím na jeden dotek předvedli Fillo, Chramosta a Kulič a s odrazem o tyč skóroval Kúdela. Dvougólový náskok domácí do poločasu v klidu udrželi. Po změně se ale odehrály jen čtyři minuty, než zápas přerušily nepokoje ostravských fanoušků. Zasahovat museli těžkooděnci, rozhodčí odvolali hráče do kabin a deset minut se nehrálo.

Po neplánované pauze postupně přebírali iniciativu hosté, více drželi míč a v 85. minutě mohl skórovat Svěrkoš, jenže domácí ještě stihli jeho střelu zblokovat. Kvůli výtržnostem fanoušků a dalším běžným přerušením rozhodčí nastavil 16 minut a v 96. minutě Baník snížil. Marek před vápnem obešel obránce a v šestnáctce vypálil přesně ke vzdálenější tyči. V závěru se hosté tlačili za vyrovnáním, ale žádnou stoprocentní šanci už si nevytvořili.

FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 2:1 (2:0)

Branky: 27. Kulič z pen., 35. Kúdela - 90.+6 Marek. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Ubias. ŽK: Dimitrovski, Fillo - Frydrych, Greguš. Diváci: 3 850.

BOLESLAV: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Kúdela, Ščuk - Zahustel, Kulič (83. Štohanzl), Fillo (90.+16 Janíček) - Chramosta (90.+7 Mareš). Trenér: Koubek.

OSTRAVA: Pietrzkiewicz - Droppa, Frydrych, Adámik, Cverna - Vrťo (90.+3 Kraut), Marek, Vašenda (46. Greguš), Lukeš, Fantiš (80. Kukec) - Svěrkoš. Trenér: Malura.

Jablonec zahájil jaro výhrou 2:1 na hřišti Bohemians 1905 a udržel tak kontakt s třetím místem tabulky znamenajícím účast v pohárech. Tři body zařídil Baumitu sedm minut před koncem David Lafata, který si připsal už 19. gól v sezoně. Bohemians prohráli s Jabloncem už pošesté za sebou a na výhru nad Severočechy čekají už 14 zápasů.

Jablonec začal zhurta a už po 40 vteřinách se dostal za obranu Jarolím, ale místo střely přihrával jen na obsazeného spoluhráče. Pak na sebe dvakrát upozornil jablonecký pravý záložník Kopic. Nejprve se uvolnil, ale střílel těsně vedle, v jedenácté minutě však po jeho akci už udeřilo. Kopic poslal přízemní centr na malé vápno, kam si naběhl Piták a zblízka prostřelil brankáře Sňozíka.

David Lafata
zdroj: ISIFA/VLP autor: Martin Divíšek

Do druhé půle domácí Bohemians 1905 vlétli mnohem aktivněji, možná i hnáni snahou co nejlépe uctít bývalého ředitele Lukáše Přibyla, jehož památce byl dnešní duel věnován. Abraham v jedné z akcí vysunul na levé křídlo Bartka, jehož střelu vyrazil Špit pouze před dobíhajícího Vyhnala a ten svůj první soutěžní start za Bohemians oslavil premiérovým ligovým gólem. Předtím odehrál osm zápasů za Slavii. 

Nakonec ale slavil Jablonec. Sedm minut před koncem Kovařík odcentroval a Lafata ve skluzu poslal míč za Sňozíkova záda. Domácí ještě sahali po bodu, ale nadějné pokusy nové akvizice Orolína a Krajáka zablokovala jablonecká obrana.

Bohemians 1905 - Baumit Jablonec 1:2 (0:1) Branky: 59. Vyhnal - 11. Piták, 83. Lafata. Rozhodčí: Paták - Lhoták, Moláček. ŽK: Žižka, Abraham - Loučka. Diváci: 2 199. BOHEMIANS 1905: Sňozík - Moravec, Lukáš, Cseh, Žižka - Budínský (88. Orolín), Borek (77. Kaufman), Abraham, Bartek - Hartig (69. Kraják), Vyhnal. Trenér: Medynský. JABLONEC: Špit - Eliáš, Zábojník, Pavlík, Novák - Kopic (69. Vošahlík), Jarolím, Loučka, Piták (74. Vaněk), Kovařík (90. Jablonský) - Lafata. Trenér: Komňacký.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články