Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Kerič svůj bleskový gól věnoval zesnulému Přibylovi

Praha - Na podzim byl pro Spartu nepotřebný a první část sezony strávil na hostování v Teplicích, dnes Andrej Kerič letenský tým spasil v jarní premiéře se Slováckem. Nejrychlejším gólem v sezoně, když se prosadil už v 45. vteřině, zajistil Spartě i nejtěsnější výhru, ale o pocitech satisfakce vůbec nehovořil. Svůj gól věnoval nedávno zesnulému místopředsedovi klubu Lukáši Přibylovi.

Hráči Sparty věnovali gól zesnulému Přibylovi
zdroj: ČT4

Chorvatského útočníka, který si v zimní přípravě řekl o zařazení do základní sestavy, těšilo, jak Spartě pomohl na začátku jara. Letenští totiž dál vedou ligu s šestibodovým náskokem před Libercem. "Nebylo to z naší strany stoprocentní, ale výsledkově jsme zápas zvládli, což je na startu soutěže to nejdůležitější. Udrželi jsme náskok v čele ligy a udělali další krůček na cestě za splněným našeho cíle, což je mistrovský titul," řekl Kerič po utkání.

Ve Spartě začíná svůj druhý rok, dnes se král ligových střelců ze sezony 2008/09 trefil teprve potřetí. Ale udeřil už v 45. vteřině, jako by chtěl dokázat, že si místo v základu opravdu zaslouží. "Já to beru tak, že musím být vděčný za každou šanci, kterou dostanu," uvedl Kerič.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól Andreje Keriče

Vyplatila se mu důslednost, s jakou šel do zakončení po dlouhém autovém vhazování. "Na soustředění ve Španělsku jsme podobné věci zkoušeli a trénovali a jsem rád, jak to dnes vyšlo. Máme za úkol nabíhat před branku a doufat, že někoho ten míč trefí," popisoval Kerič, ke kterému Vidličkovo vhazování ještě hlavou prodloužil stoper Jarošík.

Kerič při oslavě svého gólu neukázal žádná rozmáchlá gesta, se spoluhráči se naopak sešel v hloučku a všichni zvedli ruce k nebi, aby připomněli Přibylovu památku. "Bylo to spontánní a asi to první, co se v takové situaci dá udělat. Chtěli jsme Příbovi ten gól věnovat. Snažili jsme se i za něj," prohlásil Kerič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články