Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ivánkovi přátelé na telefonu budou prvoligoví delegáti

Praha - Do první fotbalové ligy po letech opět zasáhnou muži, nad nimiž se vznáší varovný vykřičník v podobě korupční aféry z roku 2004. Ivan Horník už má zbytek trestu prominut, může proto pracovat ve třetiligovém Chomutově jako sportovní ředitel. Ale co jeho někdejší přátelé na telefonu? Na zápasy nejvyšší soutěže teď budou právě oni dohlížet coby delegáti.

Gól
zdroj: isifa/VLP autor: Martin Divíšek

V lize se jako delegát objeví třeba Karel Bohuněk, který od disciplinárky dostal pokutu 50 000 korun za znevažování jména českého fotbalu. Na zápasy bude dohlížet i Miroslav Liba. Dříve rozhodčí, jemuž Horník sliboval za jisté služby v podobě žlutých karet úplatek, tehdy vyvázl bez trestu. Oba zachytily policejní odposlechy.

Jak upozornil server Aktuálně.cz, byť se Bohuněk i Liba z prvoligového fotbalu vytratili, dál působili jako delegáti UEFA. Měli tedy na starost např. dohled nad výkony sudích, které pak známkovali, v rámci duelů pořádaných Evropskou fotbalovou asociací.

Za návratem obou mužů do první ligy je hlavně fakt, že UEFA nařídila, aby její delegáti působili zároveň i v národních soutěžích. Proti navíc jistě nebude ani šéf českého fotbalu Miroslav Pelta, jenž už před časem uvedl, že lidé spojeni s korupční kauzou mu nevadí. Pokud dobře zvládají svou profesi, měli by podle něj dostat druhou šanci. "Ani u jednoho z nich nedošlo k opakování nějakého nedovoleného skutku," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články