Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bohemians se chtějí rychle zachránit, Jablonec pokukuje po pohárech

Praha - Co nejrychleji získat devět bodů a mít jistotu záchrany. S takovým plánem vstupují do jarní části sezony Bohemians 1905. Naopak fotbalisté Jablonce chtějí stejně jako v minulých sezonách zabojovat o účast v evropských pohárech. Severočeši jsou po podzimu pátí, na třetí Plzeň však ztrácejí pouze tři body.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Trenér Pavel Medynský věří, že s rozšířeným kádrem budou Bohemians silnější než v závěru podzimu, kdy nevyhrál sedm zápasů za sebou. "Oproti podzimu jsme silnější v tom, že se uzdravili zranění hráči a kádr jsme trochu rozšířili. Naší největší slabinou na podzim bylo, že jsme měli málo zdravých hráčů. Pokud nebude velké množství zdravotních problémů, měli bychom se zachránit," řekl Medynský.

K záchraně má jasný plán - získat co nejrychleji devět bodů. "Začínáme s Jabloncem, takže ho chceme hned fiknout a pak přidat další dvě výhry, abychom měli brzy klid," uvedl Medynský. "Jaro bývá složité , ale věříme sami sobě, že se záchranářským bojům vyhneme," doplnil ředitel týmu Ladislav Valášek.

Bohemians udělali v zimě podstatné změny v kádru. Do Slavie odešel klíčový útočník Milan Škoda a do Příbrami zamířil talentovaný záložník Martin Kraus. Naopak z hostování ve Slovanu Bratislava se vrátil zkušený útočník Lukáš Hartig a zálohu posílil další zkušený hráč Martin Abraham. Na hostování přišel Pavel Vyhnal ze Slavie a slovenský záložník Pavol Orolín.

Věří, že se tým vypořádá i s tím, že od posledního podzimního zápasu neměl šanci hrát na přírodní trávě. "Měli jsme si ji zkusit na soustředění v Břeclavi, ale jelikož hrozně mrzlo, museli jsme znovu na umělku," řekl Medynský. "I proto mě těší, že se s tím kluci vypořádali a nepřibylo další zranění, "dodal.

V jarních bojích však Bohemians zřejmě nepomůže stoper Marek Nikl, jemuž se nepovedlo zažehnat problémy s achilovkou a musí na operaci. "Zatím není prognóza, jak dlouho bude chybět. Už ale přišel o velkou část podzimu, takže máme připravené náhradní varianty," řekl Medynský.

Jablonec trápí zranění, mimo jsou hned tři obránci

Na pohárových plánech Jablonce nic nemění ani současná marodka, která postihla hlavně zadní řady. Zranění trápí hned tři jablonecké stopery. Nejprve vypadl ze hry Jakub Štochl, na soustředění v Turecku si zlomil nos kapitán Petr Pavlík a v generálce na ligu si poranil koleno Vít Beneš. Do utkání navíc nezasáhl ani pravý bek Pavel Eliáš.

Severočeši věří, že minimálně Pavlík by mohl úvodní jarní duel v neděli na hřišti Bohemians 1905 stihnout. Zkušeného zadáka by mohla chránit speciální maska. "Těch ztrát je v poslední době dost a budeme čekat, jak se hráči dají do pořádku. Není to ale tak, že bychom neměli s kým hrát. Svoje cíle ani plány nebudeme na základě zranění měnit," uvedl kouč František Komňacký.

K velkým změnám v kádru v Jablonci nedošlo. Severočeši udrželi útočníka Davida Lafetu, s 18 brankami nejlepší ligový kanonýr měl několik nabídek ze zahraničí, žádná z nich ale nebyla pro hráče a pro klub dostatečně zajímavá. Z druholigového Sezimova Ústí přišel Srb Vukadin Vukadinovič, z Baníku Ostrava pak mladík Radim Jurča. Naopak do Českých Budějovic zamířil Slovák Matej Krajčík a do Viktorie Žižkov Jiří Valenta.

Jeho svěřenci si v uplynulých dvou sezonách vybojovali start v Evropské lize a o poháry se chtějí poprat i nyní. "Jsme připraveni tak, abychom mohli znovu pokračovat v cestě, po které v Jablonci jdeme. Chceme se stát jedním z pěti klubů, které budou hrát o evropské poháry," řekl Komňacký.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články